booked.net
 
 

 

Damat

 Diplomasi'de "sebil" dönemi..!! - 17/07/2019





Vedia Ateş
E-Posta
Monşerlerin inhisarından kurtarılalı beri, dış politka'da harikalar yaratılıyor,.. !!
Monşer hegomonyasından sıyrılınca,önce , herkes ile papaz olundu ve "değerli yalnızlık" sürecine girildi..,
Bu yolun , yol olmadığı anlaşılınca, stratejik ortaklıklarda çeşitlemelere gidildi, Abd'in yanınısıra "Putin" ile kanka olundu.. .. İran için , BM'de, genel eğilimin aksi yönde oy kullanıldı ve Zarrap aracılığı ile ambargolar delindi, Ortadoğudaki vekalet savaşlarına müdahil olundu, yerleşik devletler ile -her ne nedense- ilişkiler askıya alındı,...
Doğu Akdeniz hidro carbon paylaşımında, istenmeyen devlet konumuna gelindi....
Abd'inden Patriot pazarlıkları neticeye ulaşmadı, parası ile savunma füzeleri alınamadı,, "stratejik ortak" malı vermeyince, "dostum Putin"'den S400 satın almaya karar verildi, ..
Putin, Türkiye'den domates alırken kılı kırk yarıyor, biz , füze alırken , nükleer santral ihale ederken üçe beşe bakmıyoruz, ..
Obamadan Patriot alamadık ,Trump, Obamayı suçluyor, "Türkiye haklı" diyor ama, o da Patriot konusunda bir kıyak yapmadı,yapmıyor, üstüne üstlük , parasını peşin verdiğimiz F35 uçaklarının teslim edilmeyeceğini söylüyor..
"Türkiye bizden yüzlerce F35 talep etti ama satmayacağız" diyor... bizim Savunma Bakanı, Patriot opsiyonunu hala masada tutuyor..
(Birinci Dünya savaşında da, İngilizler, parası ödenen , harp gemileri Osmanlıya teslim edilmedi ve peşin ödenen para iç edildi.." Lozan görüşmelerinde de iadesi sağlanamadı" tarih tekerrür mü ediyor...!!)
Hiç bir şey olmamış gibi, "stratejik ortak" Abd'den çok sayıda Boing uçakları almaya çalışıyoruz..
S400 'ler ve Doğu Akdeniz politikalarının maliyeti, Atlantik ötesi ve AB'nden çeşitli yaptırımlar olarak dönecek gibi...
AB, Suriyeli milyonlarca mülteciyi tam pansiyon- küçük paralar karşılığı- misafir ettiğimiz için, gösterdiği hoşgörünün sınırına geldiği işaretlerini veriyor.
Putin eski bir KGB çalışanı, istihbarat uzmanı, özel yetiştirilmiş bir Rus devlet adamı, seleflerinin büyük hayali olan, "sıcak denizlere inme" projesini gerçekleştirdi..
Sadece askeri güç değil, soft power olarak, Abd seçimlerine müdahale ettiği ve Başkan adayı Clinton'un özel e-maillerini hackleyip , -seçmen tercihlerinde -algı yönetimi yoluyla başkanlık seçimlerini Trump lehine etkilediği iddiaları Abd'de soruşturuluyor..
Trump, başkan olmadan Rusyada iş yaptığı ve Rus istihbaratı tarafından her icraatının kayda alındığı söyleniyor, ..o da Putin ile kanka gibi...
Putin ve Trump, Türkiyeye büyük projeler satıyorlar,...
milyar dolarlar dolaşımda...
S400 ler, Patriotlar, F35'ler , nükleer santraller,.. artık, "yeni diplomasi"nin olmazsa olmazları....
Monşerler, akıl edemediler, ama , diplomatik ilişkilerde "sebil" gibi dağıtmanın kerametine varmış gibiyiz, ve işin tuhaf tarafı, hala "yalnız" gibiyiz..



Vedia Ateş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.