booked.net
 
 

 

Damat

 Sputnik de "havuz"''a atladı..!!! - 23/07/2019





Meral Üzgün
E-Posta
Sputnik haber ajansı, Türkiyede RS FM (radyo sputnik) inisiyali ile yayın yapıyor.. Yavuz Oğhan akşam saatlerinde güncel siyaseti yorumluyor, her görüşten konuklar alıyor, haber konusu kişilere söz hakkı veriyor,farklı görüşler ifade ediliyor ve dinleyici de, havuz medyasının "tabldot menü"sü dışında ne olup bittiği hakkında bir fikir sahibi oluyordu..
Haftanın belirli günlerinde de , muhalif görüş sahibi ama edebince yorumlar yapan gazeteciler (Akif Beki, İsmail Saymaz) de programa katkı yapıyordu,..
Bağnaz bir muhalefet üslubu dışında, hem nalına hem mıhına yorumlar ve aktuel siyaset üzerine sarkastik değerlendirmeler ile , iyice abuk bir düzlemde cereyan eden siyaset, renklendiriliyor eğlenceli hale getiriliyordu..(aynı radyoda yayın yapan diğer değerli gazetecilerin objectif yorumları da ayrıca kayda değer), cıvık bir yandaşlığın hakim hale geldiği medyada farklı bir ses giderek izleyici kazanıyordu..
Programı yapan Yavuz Oğhan'ın youtube kanalında,( sputnik radyoda değil..) Ahmet davutoğlu ile bir söyleşi yapıldığı için, söyleşiyi yapan gazeteciler ve bir başka programcının işlerine son verilmiş..
Sebep, Davutoğlu'nun, içinden çıktığı ve Dışişler Bakanlığı/Başbakanlık gibi önemli mevkiler işgal ettiği partisine, artık , muhalif duruş sergiliyor olması..
Sputnik yöneticilerinin, Rus patronları, Türkiyeye nükleer santral, S 400'ler ve diğer pahalı silahlar sattıkları için olsa gerek, iktidar eleştirilerine kapalı bir yandaş yayıncılığı tercih ettikleri anlaşılıyor..
İktidara yandaş medya,, "havuz medyası" olarak anılıyor..biat etmiş, canhıraş bir itaat üzerinden medyacılıkla eyleşiyorlar....Dünya basın tarihinde, aynı başlıklarla çıkan gazete sayısı bakımından benzer örnekleri yok, her türlü rekorlar kırdılar/kırıyorlar..
Sputnik de aralarına katılınca değişen bir şey olamaz,..
Sputnikçiler de; ne kadar varsa , Rus basın özgürlüğü ortamında yetişmiş kişiler, farklı bir tavır beklemek , fazla iyimserlik olurdu ve nitekim de olmadı..
Sputnik, Rusçada ilk yapay uyduya verilen isim, hem uydu, hem de yapay..!!!
sonunda, Sputnik de S 400 füzesi gibi havuz medyasına bodoslamadan dalmış oldu, !!!


Meral Üzgün


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.