booked.net
 
 

 

Damat

 Fetö motifli (iltisaklı) davalar..!! - 25/07/2019





Büşra Kargül
E-Posta
Dışişler Bakanı Hakan Atilla davası ile ilgili olarak, "Fetö motifli" dava değerlendirmesi yapmış ve fetöcü güvenlik elemanları ve yargı mensuplarının hazırladıkları sahte dosyalara vurgu yapmış, " Atillanın serbest bırakıldığına sevinmediğini" ve bir gün bile hürriyetten yoksun bırakılmanın haksızlığına değinmiş....
Doğru şeyler söylemiş, ama , Türkiyedeki fetö iltisaklı (motifli) davaları es geçmiş..
Fetö lakaplı ihanet şebekesiin köküne kibrit suyu dokmek konusunda çabalar ve suç teşkil eden eylemler ve ilgilileri hakkında takibatlar sürüyor....
Onbinlerce kişi kovuşturma altında, soruşturmalar sürüyor..
Buraya kadar , -bir devletin kamusal ve toplumsal tehlike arz eden yapılarla her zeminde mücadele etmesi- tamam..kimsenin diyeceği bir şey olamaz..
Ama, hukuk zemini terk edilerek, "hınç" motifli yargılamalar, haklı davaları, hukuken sakat hale getirebilir..
Türkiyede, hala, fetö yargı tetikçilerinin ( çoğu kaçak veya yargılanıyor) devşirdiği dosyalar ile yargılanan insanlar var..
Bu tip ucube dosyalara dayalı yargılamalar, -kadük hale getirilmeleri gerekirken-,, "iddialar güncellendi" komik ve hukuk etiğine de aykırı gerekçeler ile, hala sürdürülüyor..
Ceza hukukunun temel prensipleri, masumiyet karinesi, ispat külfeti, ceza sorumluluğunun şahsiliği v.d hususlarda özensizliklere dair iddialar ayyuka çıkmış vaziyette......
Adil yargılanma , yargılamanın adaletini tesçil eder, aksi uygulamalar, haksızları kurban yapar, yargılama ciddi iştir..
Ergenekon v.d'leri süreçlerde, hem yargı etiği hem de yargılamanın adaleti, bu hainler tarafından yalama edildi, ..
Bugün, anti fetöcü porrtreler çizenler, o davalarda, masum insanların haysiyetleri üzerinde tepinen hainlerin yem borularına can suyu vermekle meşguldüler..
Fetö finans kuruluşlarına üç beş kuruşluk hesap açanlar fetöcü oldu, milyon dolarlık kredilerden nemalananlar, fetö ile mücadele mücahidi oldular....( bu kadar komedi biraz fazla ama , gerçek bu..!!)
Abd yargısı da matah bir yargı değil, ilişkiler şekerrenk, fetö deccalına kol kanat geriyor, Trump gibi her şeye nane bir egzantirik başkan var, ama, Hakan Atilla'nın kara para aklamadığı gerçeğini hükme bağlamakta zorlanmamış..
Başka ülkelerin fetö motifli davaları bir tarafa , içerdeki, "fetö iltisaklı" yargılamalara özen göstermek öncelikli, dünkü fetö muhiblerinin bugün tornistan yapmalarını sineye çekelim de,yaşın yanında kuru yanmasın.. ..!!!




Büşra Kargül


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.