booked.net
 
 

 

Damat

 Mahalli Seçimler ve yöenetimde "pejmüdelik" - 06/09/2019





Hümeyra Hancı
E-Posta
İçişleri Bakanı, Kayyum'a devredilen seçilmiş Hdp'li belediye başkanları ile dayanışma gösteren İstanbul Belediye Başkanını uyardı, "işini yaparsan başım üstüne yoksa pejmürde ederiz" ikazında bulundu.!!
Pejmürde, kılığı, kıyafeti düzensiz manasında bir yabancı kelime, dilimizde "pejmürde ederim" gibi bir kullanımı yok, ama, üslup kişiye aittir, Bakan , öyle takdir etmiş, muhtemelen , , "façasını bozmak" ( havasını bozmak..!!) argo'suna gönderme yapmış olabilir...
Bir belediye başkanının, idari anlamda Vesayet makamı olan İçişleri Bakanı tarafından "façası" nasıl bozulur sualinin cevabı, özellikle bugünkü aktuel siyasi atmosferde -tartışmalı bir tasarrufa tekabül ediyor; görevden alıp yerine Kayyum atamak,..( veya meclis içinden bir kişinin Başkan olarak seçilmesinin önünü açmak..!!)
2019 Mahalli seçimleri, yakın tarihteki, 1989 mahalli seçimleri ile benzerlik gösteriyor..
1983 Seçimleri ile ,12 Eylül' yönetim anlayışına karşı yüksek oranda halkın teveccühünü kazanan Anap, 1984 Mahalli seçimleri ile de, yurt sathında mahalli yönetimlerde kahır ekseriyetr sağlamış fakat, 1989 mahalli seçimlerinde ciddi oy kaybına uğramıştı..
Mahalli seçimlerdeki yenilgi giderek genel seçimlerde oy kayıplarını tetiklemiş ve yönetemeyen iktidar sorunu ortaya çıkmıştı..
Cumhur İttifakı çok yakın sayılabilecek bir tarihte, Temmuz 2018 genel seçimlerini Millet İttifakının önünde bitirmiş olmasına rağmen, bir yıl geçmeden büyük şehirlerde beklenmedik oy kayıpları yaşamış ve tek kişilik yürütme erkine rağmen, ortaya çıkmış "yönetim krizi" nedeniye üç büyük şehirde (Diyarbakır, Van ve Mardin) seçilmişler ile Valilerin becayişi (yer değiştirilmesi) zorunluluğu ile karşı karşıya....
Dış politikada farklı kutuplar/ittifaklar arasında neredyse çaresiz bir seyyarlaşma , ekonomik kriz göstergelerindeki artış ve iktidar partisi içindeki hareketlenme , cumhur ittifakının havasını kaçırmış gözüküyor..
Cumhur İttifakının üslubuna yansıyan sertlik ve sonucu olabilecek toplumsal gerginlikler, önümüzdeki dönemin gündemini,- -halkın hakemliğine gitmeden sürdürmenin imkansız olduğu gerçeğii üzerinden- zorlayacak gibi...
İçişleri Bakanı, kendisine ,bir gazetecinin "İstanbul için de bir Kayyum atanması gündeme gelebilir mi " mealli sorusuna, "pazar günü açıklama yapacağım" cevabı verdi....
Bugün itibarı ile Chp il Başkanı Cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası v.d ağır suçlamalar ile 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı,..
İçişler Bakanı eğer şaka yapmamış olup, , İBB Başkanı hakkında, idari vesayet bağlamında bir tasarrufta bulunursa, ortaya nasıl bir "pejmurdelik" çıkabilir, zaman gösterecek..









Hümeyra Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.