booked.net
 
 

 

Damat

 Maklubeye kaşık sallamak..!! - 19/09/2019





Feraye Korkusuz
E-Posta
Maklube, et (kuşbaşı) , patates ve pirinç kullanılarak yapılan bir yemek....
Maklube, son zamanlarda, cemaat denilen; şimdilerde illegal ( bir zamanlar makbul, en ziyade korunmaya mazhar..) bir tuhaf yapının simgesi olan bir yemek olarak çeşni sahnesinde arz-ı endam etti..
Bir yerde maklube taam ediliyorsa orada cemaat'in bir izi olabilir şüphesi, halen yaygın...!!
En son, Adalet Bakanı, maklubeye kaşık sallayanların, fetö muhibbi( sevicisi) oldukları imasında bulundu..!!
Devletin ve toplumun kılcal damarlarına kadar sinsice nüfuz edip, 15 Temmuz tipi bir kanlı darbeyi planlayanlar cüretlerini maklubeden almış olabilirler mi, sanki, sorulması gereken bir soru gibi..!!
Yüzbinlerce insan, takibata uğradı, uğruyor, Bakanın bu beyanından sonra, herhangi bir yerde, bir maklube çanağına kaşık sallayan kişiler de derdest edilebilirler mi ,..!!
Maklubecilerin yöntemlerine göre, bu mümkün..!!
Başbakan ile aynı süreçte ve maiyetinde görev yapan 26. Genel Kurmay Başkanını Ergenekon terör örgütüne yardım etmekten tutukladılar ve yargıladılar..
Kimse üzerinde durmadı ama, zamanın Başbakanını, bu yargılama ile dolaylı olarak , etrafında olup biteniin farkında olmamak gibi bir tuhaf ve ciddi bir ithama muhatap etmiş oldular..( oysa, aynı Başbakan, güven içinde adaletin tecellisini sağlasın diye olsa gerek, bu garip hukuk mantığının uygulayıcısı,- -göbek çevresi traktör arka tekerleği ebadlarındaki- muhterem savcıya , lüx bir araç da tahsis etmişti...) !!
Gemi azıya alıp iyice fütursuzlaştıkları dönemde, , türlü çeşitli kumpaslarlarla, yargıyı, düşman kalesine saldıran koçbaşı gibi kullanıp, askerleri, akademisyenleri, kimi buldularsa mahpus damlarına attılar, devletin "beka" sırlarının saklandığı kozmik odalarına, buğday ambarına üşüşen fareler gibi girdiler, hınçla yağmaladılar, devletin mahremini ortalığa saçtılar, yurt dışına kaçanlar, bu bilgileri, muhtemelen yabancı devlet gizli servislerine ciro ettiler..
Şimdilerde, neredeyse maklube üzerinden dahi ,haklı olarak, iz sürenler, at izinin it izine karıştığı dönemlerde, bu maklubecilere bir tatlı "sitem" bile etmediler..
Anlaşıldığı kadarı ile, hain bakiyeleri, saç derisinde sirke yapan bit yavruları gibi, yer ve zaman kolluyorlar..
Hala yargıda, Hukuk İdesinin yüzünü kızartacak abuk subuk kararlar ile kendi yandaşlarını korumaya, kollamaya çalışıyorlar..
Maklubedeki pirinç ne kadar su kaldırır bilinmez ama , bu "cemaat" pilavı daha çok su kaldıracak gibi..!!


Feraye Korkusuz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.