booked.net
 
 

 

Damat

 Ecevit ve diğerleri..!! - 21/11/2019





Derya Sevimli
E-Posta
Akp'li gurup Başkan vekili türbanlı bir bayan, çok tartışılan Trump Erdoğan ilişkilerine,-Ecevit ile Clinton'un bulunduğu bir kare fotoğrafa mukayeseli manalar yükleyerek- güzellemeler yaparken ,Chp gurup başkan vekili müdahale edince, tartışma çıkmış, Cumhurbaşkanı da , şimdi Malezya büyükelçisi olan bir başka türbanlı vekile de gönderme yaparak , özür dilemesine rağmen, chp'li vekile müeyyide uygulanmasını istemiş....
Türbanlı vekilin Ecevit takıntısını anlamak mümkün, 1999 Genel Seçimleri sonrası, Nazlı Ilacakın himayesinde meclis Genel Kurul salonuna , dönemin içtüzük hükümlerine aykırı ve fiili durum yaratarak giren , dönemin Refah Partili bayan vekile, Ecevit ", ..burası devlete meydan okunacak yer değildir" sözleri ile itiraz etmişti..
Seçilmiş bir vekilin , inancı gereği olduğunu söylediği bir kılıkla meclis çalışmalarına katılmasını - uzlaşma ile- sağlamak muhtemelen mümkün olacaktı, ama, demokrasinin Jan darkı olarak , Nazlı Ilıcak , re'sen olaya müdahale etmiş ve uzlaşma imkanlarını adeta sabote etmişti,
Daha sonra,
bütün "ilerlemesine rağmen" , kendisinin de üst seviyede dahli olduğu, "ileri demokrasi" seviyesi ile yetinmeyecek, ve darbeci bir cemaat ile aynı demokrasi anlayışını paylaşarak , daha da ileri bir demokrasi eylemine kalkışacak ve yakın tarihe kadar tutuklu yargılanarak, ağır hapis cezasına mahkum olacaktı..!!
Ecevit'in , Abd'nin eteğine "sapıklık " derecesinde düşkünlüğü, Kongre soruşturması sonucu sabit olan- Abd başkanı ile tek bir kare fotoğrafından, " ezik" anlamlar istihraç etmek fazla kompleksli bir yaklaşım..
Ecevit'in, Clinton ile Başkanlık konutunda , resmi bir ziyaret kapsamında yan yana gelmesinin eleştirilmesi diplomasi mantığına pek uygun değil.., ..
Aynı zamanda;
Başkanlık konutunda sokak zamparası gibi stajyer kovalayıp sapıkça ilişkilere giren , masaya kıçının yarısını oturtarak , konuğuna yeterli ve gerekli saygıyı göstermeyen bir densizden yola çıkarak , Ecevit'i istiskal etmek de çok ham ve yakışıksız bir tavır..
Beyaz Saray'ın yap satçı şimdiki sakininin tuhaf tweet'lerinin izlerini silmekse amaç, tamam da , saygısızlığı dünya diplomasi tarihine geçen mektuplar, ne yazık ki, arşivlerde yıllarca kalacak gibi..
Türkiye her şeye rağmen saygın bir devlettir, "tesadüfi başkanlar" bu saygınlığa gölge düşüremez, , Clinton ve benzerleri ile Ecevit zorunlu olarak, görev icabı aynı fotoğraf karesinde yer alabilir ama, kepaze olmuş bir "Başkan" müsveddesi üzerinden, Ecevit'in itibar anlayışını ve devlet adamlğını tartıya çekmek çok nafile bir çaba....!!


Derya Sevimli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.