booked.net
 
 

 

Damat

 TİYATRO - 15/01/2020





Hülya Kara
E-Posta
Cumhurbaşkanı , sahnelenen bir tiyatro okuması ile ilgili olarak "sizin kendiniz tiyatrosunuz".. değerlendirmesinde bulunmuş..
Yakın geçmişte konuyla ilgisi bakımından bazı "sahneleri" hatırlamakta fayda var..
Önce bir açılım projesi sahneye kondu,,
Sonraki sahnede belli bir merkezden "takdiren akil olarak mazhar olunup " tebligat alanlar, vatan savunması için bir sefer görev emri almışcasına yollara döküldü, coğrafi bölgeler bazında görev bölümü yapıldı, açılımın faziletleri halkla paylaşıldı, herkes fikrince, meşrebine göre, ama liberal, ama sol, ama muhafazakar, ama dindar.. v.d kendi bakış açılarından, katkı yaptı..
Takip eden sahnede, bölgede kamu görevlilerine , güvenlik bakımından, terör örgütü iltisaklı olanlar dahil göz yumulması ,görmezden gelinmesi talimatı verildi ve terör yapıları bir ölçüde zımni bir dokunulmazlık kazandı...
Sahne gerisinde ,Terörle Mücadele Kanunu askıya alındı...
Bazı sahnelerde ,Kandil'e ve İmralı'ya mesajcılar gitti, alınan mesajlar paylaşıldı,..
Finale doğru, örgüt başının "çağrı" 'sı adeta - kutsiyet izafe edilerek-, Diyarbakır meydanından yüzbinlerle paylaşıldı..
Son sahnede, Dolmabahçe yerleşkesinde örgüt sözcüleri ve iktidar/devlet temsilcileri ortak bir deklarasyon yaptılar..
Sonrasında , açılım masası ters kepçe edildi ve açılım sürecinde terör örgütünün insafına terk edilen bölgede, ortaya çıkan hendeklerle muharebe süreci başladı..
Açılım sahnelerinde rol alanlardan ismi öne çıkan ikisi, Selahattin Demirtaş'ın hapiste yazdığı romanının sahnede okunduğu bir tiyatro resitalinde hazır bulunmuşlar..
Önce İçişleri Bakanı sonra Cumhurbaşkanı ve de bermutat Cumhur İttifakı ortağı, tiyatro okuması katılımcılarına sert eleştiriler getirmişler..
Halbuki yakın zamanda açılım tiyatrosu sahneye konmuş ve bedeli hendek muharebeleri ile ödenmişti..
Sonuç olarak, , "hayat bir tiyatrodur" sözü tiyatronun önemine bir göndermedir..
Sayın Cumhurbaşkanı temenni edilir ki bu öneme vurgu yapmaktadır, yoksa , hayat mı tiyatrodur, yoksa siyaset mi tiyatrodur, sorusunun cevabı ortada kalır..


Hülya Kara


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.