booked.net
 
 

 

Damat

 "Cumhurbaşkanımızın talimatları ile." - 13/04/2020





Melike Görgülü
E-Posta
İçişleri Bakanı da diğer bütün bakanlar gibi, -her bakanlık tasarrufu hakkında bilgi verirken- "Cuımhurbaşkanımızın talimatları ile" ön ekini bir şablon olarak kullanıyor..
Yeni rejimin uygulamaları sonucu; kamuoyunda şöyle bir fikir yerleşti, "cumhurbaşkanı talimatı" olmadan bir icraat mümkün değil....
Anlaşıldığı kadarı ile ,bakanlıklar kendi sorumluluk alanlarında, bağımsız bir karar alıp uygulamaya koymadan önce , gayr-ı resmi de olsa, -söylem düzleminde- ,mutlaka bir adet "cumhurbaşkanı talimatı"'nı eklemek durumundalar.. !!
En son, fiili olarak- bir adım ötesine geçildi, - İçişleri Bakanı'nın - bağımsız , tek taraflı ve de kabule bağlı olmaması gereken- istifası, Cumhurbaşkanı talimatı ile kadük hale getirildi.
Böylece, bundan sonra, atanmış her üst seviye kamu görevlisinin istifa hakkı ortadan kalkıyor ve kamu düzeninde sonuç doğurabilmesi için cumhurbaşkanı talimatına/onayına bağlı hale getiriliyor..
Bahse konu olanlar, azledilme hakkına sahip fakat istifa hakkına sahip bulunmuyorlar..!!
İdare Hukukunun temel konularından olan "İdari Vesayet", bundan böyle, sadece "cumhurbaşkanı vesayeti" olarak "idari her türlü tasarrufa da yön verecek..
Kamu yönetiminde "istikrar "bakımından ne kadar gerekli ve yararlı olacağını zaman gösterecek, ama gerçek bu ve kabil-i itiraz değil..
Geçtiğimiz cuma günü haftalık basın toplantısında, Sağlık Bakanı, "Cumhurbaşkanının talimatı" ile gerekli açıklamaları yaptı ve ilave tedbirlere , "şimdilik" kaydı ile gerek duyulmadığını açıkladı, yaklaşık iki saat sonra, İçişleri Bakanlığı, yine " cumhurbaşkanı talimatı" notu ile, hafta sonu için , sokağa çıkma yasağını, hiçbir şeyden habersiz kamu oyuna tebliği etti..
( ilgili muhalefet belediyeleri de medyadan öğrendiklerini açıkladılar..)
Bu sürpriz sayılabilecek talimat sonrası, ahali, mübrem ihtiyaçları için, "can havli ile" sokağa döküldü ve neredeyse, "arsızlık" ile suçlandı....
Bu kadar kıymetli talimat uygulamaları karşısında gerekli sükuneti gösteremedikleri için bazı "talimat müptelası" çevrelerce nerdeyse "vatan haini" ilan edildiler ..!!
Ev ahalisini ekmek ile beslemek için fırınlara kuyruk olanlara, "aç gözlülüğü bırakın , evdeki pastaları yiyin", deme noktasındalar, ..!!
Marie Antoinette tarihin tozlu raflarından, bu arkadaşları seyrediyorsa, "tarih tekerrür ediyor..!! " ve "ben haklı çıktım" , duygusuna kapılır mı acaba...!!
Sonuçta , İçişleri Bakanı , görevinde kaldı ve de üstüne ,- kendi deyişi ile - cumhurbaşkanınca mahcup edildi, - yeni talimatlara muntazır/beklemede-, ..
Sağlık Bakanı'nın durumu net değil, , önümüzdeki ,- test, vaka, yoğun bakım, tedavi edilen hasta , insan kaybı " sayılarını ve yeni tedbirlere dair açıklamaları, İçişleri Bakanının yapmasına karşı- hazırlıklı olmakta fayda var....!!



Melike Görgülü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.