booked.net
 
 

 

Damat

 Kaderin cilvesi, ilahi tevafuk. - 21/04/2020





Mehmet Süngü
E-Posta
Bir zamanların üzerinde güneş batmayan topraklara hükmeden Büyük Britanya, "salgın" karşısında çaresiz ve Türkiye'den gelecek sağlık ekipmanına bel bağlamış durumda..
Başbakanları, canını zor kurtardı, ağır izolasyon koşullarında iyileşmeye çalışıyor..
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı, bütün dünyaya el uzatıyor, kol, koli tonlarca sağlık malzemeleri gönderiyor, can derdine düşmüşlere adeta tek başına "Ensar" olmuş durumda.
Ankara' da bulunan binlerce odalı külliyeyi,- muhtemelen fazla kalabalık olduğu için- terk etti ve İstanbul'da , Osmanlının saltanat köşklerinden birinde -salgına karşı, kendini korumaya aldı.
Tarihin en uzun süreli imparatorluklarından biri olan Osmanlı'nın devamı T.C. Devlet Başkanı olarak, bir diğer büyük İmparatorluk kalıntısı olan İngiltere'ye- istenmeden, gönlünden koparıp- yardım ediyor......
Kaderin bir cilvesi mi, -ilahi bir tesadüf mü- bilinmez İngiltere'nin Başbakanı da bir Osmanlı torunu,
Dedesi , Osmanlının son İçişleri Bakanlarından Ali Kemal, Milli Mücadele sürecinde koyu bir Atatürk düşmanı ve İngiliz muhibbi/taraftarı olarak faaliyet gösterdi, kuvve-i millilere saldırgan bir tutum içinde oldu.
Mustafa Kemal ve arkadaşları, yok olmuş bir imparatorluğun bakiyesi üzerinde "istiklal" savaşı verirken, bazen Fransız mandacısı bazen İngiliz muhibbi, günü gelince Sevr yanlısı oldu, ama işgalcilere destek olmaktan ve Mustafa Kemal'in askerlerine düşmanlıktan hiç vazgeçmedi,
sonunda, muzaffer olanların kurmaya çalıştığı yeni devletin ilk yıllarında , trajik bir şekilde- hayatını kaybetti..
Bugün, dedesinin düşman olduklarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, torununun başbakan olduğu ülkenin halkına, kendi halkının da ihtiyacı olan malzemelerle , sağlık yardımı yapıyor, gazeteler, Türkiye'ye "şükran" başlıkları ile çıkıyor..
Cumhurbaşkanı da Osmanlı torunu olmakla övünüyor, Osmanlı vizyonu ile, bölgeye ve dünyaya bakıyor, kurucu Cumhuriyet değerlerine eleştirel yaklaşıyor.
İngiltere başbakanının , Osmanlı ve halefi modern Türkiye Cumhuriyeti hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğu, karşı cumhuriyetçi büyük dedesinin fikirlerini onaylayıp onaylamadığı konularında açıklık yok....
Tarihin en önemli imparatorluklarından ikisinin bir grip virüsü ile kesişen kaderleri ve Cumhuriyetin,- kuruluşundan bu yana biriktirdikleri ile, tacı ve tahtının ihtişamını hala sürdüren, İngiltere'ye kol, kanat germesi, kaderin oyunu mu , yoksa ilahi bir" tevafuk" mudur.. bilinmez..!!




Mehmet Süngü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.