booked.net
 
 

 

Damat

  Ankara, Mansur Yavaş ve Siyaset - 01/05/2020





Emre Gülener
E-Posta
Değerli okurlar ;
Bugün , uzun zamandır hakkında yazı yazmak istediğim, bir siyasetçiden, bahsetmek istiyorum . Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı, Sayın Mansur Yavaş . 1955 Ankara Beypazarı doğumlu , hukuk fakültesi mezunu, serbest avukat . MHP den 1989-1994 yılları arasında, 5 yıl meclis üyeliği ile yerel yönetimler macerası, başlamıştır . 1999 yılında, Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir . 2004 yılında, ikinci kez seçilmiş, 10 yıl bu görevi yürütmüştür . 2001 yılında, yılın en iyi yerel yöneticisi , 2004 yılında, yılın en iyi Belediye Başkanı seçilmiştir . 2009 yılında, MHP den Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı olmuş, ancak %27 oy alabilmiştir . 2014 yılında, CHP MYK sının kararı ile parti üyeliğine kabul edilip, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı gösterilmiştir . %43.4 oy alarak, seçimi az farkla kaybetmiştir.

2019 da, Parti Meclisi kararı ile tekrardan , CHP den aday gösterilmiş, %50.93 oy alarak Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilmiştir . Benim esas anlatmak istediğim, bundan sonrasıdır . Mansur Bey seçildikten hemen sonra, görevi devir aldı. Çalışmalara başladı . Belediye makam araçlarından çakarları söktürdü. Sözleşmesi biten araçların, yenilemesini yapmadı . Yerine, yerli üretim araçlar ile yeni sözleşme yaptı. Şeffaflık ve rekabet ilkelerine uygun olarak, ihaleleri canlı yayınlamaya başladı . Belediye Meclis toplantılarını da, canlı yayınlamaya başladı . Öğrencilerin su faturalarını %50 indirdi. Ankara Belediyesi Ambleminin, yanına, Hitit güneşi, Anıtkabir, Ankara kalesi, Hacı Bayram ve Koca tepe camileri, sembolleri eklendi . Belediye yemekhanesinin, bürokratlar ile diğer personelin yemek yediği bölümler birleştirildi . İthal ağaç, bitki alımını sonlandırdı. Ankara iklimine uygun, yerli bitki ve ağaç alımı başladı . Örgün öğretim öğrencilerine, yaş sınırını kaldırdı . Aylık 60 tl ye, abonman kart tahsis edildi . Salgın sebebi ile dayanışma için,’’ 6 milyon tek yürek ‘’ sloganı ile iyilik seferberliği başlattı . Dükkanlarını açamayan, iş kaybına uğrayan, zarar gören, terzi esnafına el uzattı . Terziler Belediye için, maske üretmeye başladı . Kadın kooperatiflerinin ve çiftçilerin ürünlerini, tüketici ile uygun fiyata, buluşturmak amacıyla, başkent market açıldı .
Ramazan ayının başlaması , korona virüs salgın tedbirleri kapsamında, toplu iftarlar olamayacağı için, ’’Bir iftar da benden’’ kampanyası başlattı . wwwiftarver.com adresi üzerinden, vatandaşlar, 15 tl karşılığında, iftar verebilecek. Area Araştırma şirketinin, yaptığı ve sonuçlarını açıkladığı, son ankette, Sayın Mansur Yavaş, halkın % 65.1 i tarafından, başarılı bulunuyor. Esas çarpıcı sonuç, daha önce AK Partiye oy veren, vatandaşların %51.2 i de, Sayın Mansur Yavaş'ı, başarılı buluyormuş . Demek ki, ideolojiler, tutucu, statükocu, partizanca yapılanmalar, kutuplaşmalar, hizmet etmeye, dürüstçe çalışmaya, başarılı olmaya, engel değilmiş . CHP içerisinde, Sayın Yavaş a, daha önce temkinli yaklaşan, üyelerinin, artık fikirlerini değiştirdiklerini, duyuyor, görüyorum . Ankara halkında başlayan, bu memnuniyet, gözle görülür başarı , tüm Türkiye’de de, takip ediliyor . Mansur Bey in doğal olarak, sağdan gelen milliyetçi, muhafazakar ama laik ve demokrat Atatürkçü kimliği, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni ve örgütü ile bütünleşebildi . Mansur Başkan, bunu başardı. Bu tablo, uzun dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi nin, dikkatle incelemesi gereken, bir hadisedir . Oy oranlarını ve halk desteğini , arttırmak isteyen, CHP , eğer tek başına iktidar olmak istiyorsa , her kesimden, özellikle de % 65 olarak hesaplanan, merkezden ve sağ kesimden oy almak zorundadır . Sayın Mansur Yavaş'ı , Belediye Başkanlığı görevini, tamamladıktan sonra, halkımızın, daha farklı görev ve makamlarda da, görmek isteyeceğini, desteklerinin, artarak devam edeceğini, düşünüyorum .
Saygılarımla .


Emre Gülener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.