booked.net
 
 

 

Damat

 Boş tabancayı kurcalamak..!! - 07/05/2020





İsfendiyar Topçu
E-Posta
Sanki darbe mevsimindeyiz, iktidar cenahı , demokrasi güzellemeleri ile "şeytan" taşlıyor.!!
Darbe tabancası kuru sıkı bile dolu değil, son mermileri 15 Temmuz'da boşalttılar, millet tınmadı, devletin olmadığı sokakları darbecilere teslim etmedi.
Osmanlıdan bu yana darbeler tarihimizde "vukuat" çok, ama "hayali darbe" yok. İlk defa bu dönem iktidarın hassas demokratlarına göre, darbenin hayaleti üzerimizde geziyor, fakat ne gariptir ki, ete kemiğe bürünmüş bir "darbeci" ortalarda gözükmüyor..
Darbeci olmadan darbe nasıl olacak sorusunu cevaplamak zor, bilim kurgu, gibi....
23 Nisan'ın sene-i devriyesinde, muvazzaf yüksek komutanlar, eski komutanları- şimdiki savunma bakanı- ile yan yana, poz vererek, istiklal marşını terennüm ettiler, -"kravatsız" kıyafetleri ile sivile soyunmuş görüntüdeydiler, tören üniformalarına dahi gerek görmemişlerdi..
Özetle; Hakimiyetin, milli iradenin emrine girdiği bayramın yüzüncü yılında; "haki renk" bile kadraja girmedi...
TBMM, 1920 yılında başladığı uzun yürüyüşünü sürdürüyor, kapandığı, askıya alındığı dönemler oldu ama, yalnızca mevcut iktidarın- bir dönem- "seccade yoldaşlığı"- yaptıkları tarafından bombalandı..
Herkes rahat olsun, en azından bu dönem için böyle bir tehlike yok, komutanlar siyasetle aynı hizada, -olması gerektiği gibi- devletin diğer güç sahipleri, bu dönem anayasası gereği, sadece bir merkezden emir alıyorlar,..
Muhalefet, zaman zaman , "seçim" lafını edecek oluyor, "darbe çağrısı" olarak ayağa kalkılıyor, cumhur ittifakı , -2023 'ten önce olmayacak,- "ültimatomunu" seçim lafı edenlerin ağzına tıkıyor, savcıları teyakkuza çağırıyor..
Özet olarak, iktidar, kendi tayin ve dikte ettiği bir seçim/demokrasi takviminin keyfini çıkarıyor....
Arada sırada da , eylenmek için olsa gerek, "ey ruh geldinse üç defa vur" diyerek, olmayan darbecileri, demokrasi seansına çağırıyor..


İsfendiyar Topçu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.