booked.net
 
 

 

Damat

 HSK kararı "Yok" hükmündedir. - 20/05/2020





Gültekin Kazancı
E-Posta
Hakim ve Savcılar Kurulu, Ayşe Sarısu Pehlivan adlı hakim hakkında- 3 ay meslekten uzaklaştırma kararı almış..
Açlık grevi sürecinde hayatını kaybeden bir müzisyenin ardından, "türküler zarar vermez" ve benzeri şiddet içermeyen, şiddete teşvik etmeyen insancıl paylaşımlar, birilerini rahatsız etmiş, hakim hakkında jurnaller ortalığa dökülmüş, hassas bir savcı, durumdan vazife çıkarıp soruşturma başlatmış, HSK da bu sanal vazifeşinaslığa gizem katarak, hakim hakkında 3 ay meslekten uzaklaştırma cezası uygulamış.
Anayasal olarak hakim teminatı altında görev yapan bir yargıç hakkında, tamamen insani mülahazalar ile ileri sürdüğü ifadelerinde suç unsurları bulmak - çok ciddi bir maharet istiyor...
Ölüm orucunda ölen müzisyen sadece- müzik yapma konusundaki kısıtlamaların kaldırılması konusunda -kamuoyunun dikkatini çekmek istemiş..
Hakkında herhangi bir hüküm yok..
Temel insan hakları, ifade hürriyeti, yargısız infaz konusundaki Birleşmiş Milletlerin 1989 tarihli genel prensipleri ve uluslararası metinler, anayasal teminatı,..
hiçbiri nazara alınmadan, ceffelkalem görevden uzaklaştırma kararı vermek, her şeyden önce yargı etiğini bütünüyle ihlal ediyor..
Hakim, "bir anne, bir kadın, bir insan olarak üzüntülerimi paylaştım" demiş, kan içici mesajlar verenlerin, tecavüzcü Coşkun postuna bürünmeye çalışanların-zoru görünce yaptıkları gibi-, kıvırtmamış, sözlerinin arkasında durmuş....
Savcılık görevi yapanların bazıları, her ne hikmetse, kan ve tecavüz kokan beyanlar yerine- insancıl mesajları, radarlarına alıyor..
HSK, bu kararını gecikmeden gözden geçirirse , hem kendilerinin kurumsal itibarını korumuş olur, hem de uluslararası hukuka uygun davranmış olur..
Aksi halde, iktidar sözcülerinin sıklıkla kullandığı mottoyla söylenecek olursa , karar "yok" hükmündedir..


Gültekin Kazancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.