booked.net
 
 

 

Damat

 AKP hukuk gemisine tornistan yaptırıyor - 16/07/2020





Bahar Yemişçi..
E-Posta
Ayasofya atağı muhalefetin "cami" mahcubiyeti nedeniyle hukuk sistemimizin surlarında , "Fatih'in topları gibi" bir delik açınca, iktidar, deliği büyütme hamlelerine hız verdi...
İstanbul Sözleşmesi zaten, ağızlarda geveleniyordu, açığa vuruldu ve sözleşmeden "ricat" etme hali ortaya çıktı.
Kadına karşı şiddet ve aile içi şiddeti önlemek için , Avrupa Parlamentosunda, 91'e karşı 500 oyla kabul edilen- İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen Avrupa Konseyi Sözleşmesinden imza çekme gibi bir garabet gündemde..
Hiç imzalanmamış olsaydı , nispeten makul karşılanabilecek takdiri bir tavır olarak değerlendirilebilecekken, şimdi, 11 Mayıs 2011 de imzaya açıldığı gün imzalayan ve 14 Mart 2012 'de onaylayan bu iktidar , imzasından vazgeçiyor ve kadını; şiddet muhataplığında , elindeki önemli bir uluslararası enstrümandan mahrum bırakıyor..
Fatihin, vakfiyesini, tarihin "orta çağ - yeni çağ arası- tozlu raflarından indirip, Cumhuriyet hukukunda hayatiyet kazandıran , Atatürk'ün imzaladığı Bakanlar kurulu kararına neredeyse, "ihanet belgesi" muamelesi yapan, iktidar , kendi imzasını da yok saymaya hazırlanıyor..
Mevsim rüzgarlarına göre rota çizmek, seyir güvenliği bakımından anlaşılabilir ama, hukuk gemisine günlük siyasete göre- tornistanlar yaptırmak, olmadık yerde karaya oturmaya neden olabilir..



Bahar Yemişçi..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.