booked.net
 
 

 

Damat

 Baş Yargıç ta Külliyede...!! - 04/09/2020





Güzin Balcı
E-Posta
AİHM Başkanı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Programında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde fahri doktora almak da olduğu söyleniyor.
Bu vesile ile Külliyeyi de ziyaret etti. Adalet Akademisinde yargıçlara hak/hukuk temelli konferans verdi.!!
Muhalefet, insan hakkı ihlallerinde 2019 yılı itibarı ile ikinci sırada olan Türkiye ziyaretinde, muhalifler ile de görüşmesi gerektiği itirazında bulundu.
Hdp yetkilisi, yoğun hukuksuz uygulamalar sonucu sürmekte olan mağduriyetlerini ileri sürerek, ziyareti eleştirdi.
Başkanı olduğu AİHM mahkemesince lehlerine verilen kararların Türkiye de iç hukukta geçerlilik kazanamadığı ve hak ihlallerinin devam edip sistematik hale geldiğini ileri sürdü. KHK mağduru olduğunu iddia eden bir akademisyen, davalar lehine sonuçlanmasına rağmen, mahkeme kararını uygulamayan ve kürsüsüne dönmesini engelleyen Üniversiteden "paye" almasının etik olmadığını iddia etti.
Sonuç olarak; muhalefet ziyaretten rahatsız ve amiyane tabiri ile son güvenceleri olan yargı dağına kar yağdığı ruh halinde, hayal kırıklığı yaşıyor...
Türkiye de yüksek yargı, Külliyenin müdavimi, kamuoyu da kanıksamış vaziyette ama uluslararası yargının zirvesinin ziyareti- anlaşılan -bardağı taşırmış.. !!
Anayasal rejimin dünyada bir benzeri olmadığı için konu ile ilgili içtihat mahiyetinde bir iki kelam etmek zor.. sonuçta tek kişiye indirgenmiş ve yargıyı da külliyen atama yetkisine sahip bir yasama ve yürütme ortaklığı tedavülde..
KHK mağduru akademisyen ise meseleye hukuk etiği gibi nafile bir yerden bakıyor..
Baş yargıç takdiri olarak istediği üniversiteden onursal unvan alır. Hukuk etiği çok umurunda olsaydı, iç hukuk yollarını tüketmiş KHK mağduru yüzbinleri, idari atama sonucu oluşturulan göstermelik komisyonların insafına terk etmezdi.
Ayrıca, bu arkadaş ve onun gibiler, -Silivri yargı giyotinlerinde fetöcü cellatlar TSK'nın haysiyetli askerlerini yargısız infaz ederken, - o çetenin yayın organlarına koştura, koştura gidip- nasıl "demokrasi" gevelemesi yaptılarsa, o da İstanbul üniversitesine veya Külliyeye "unvan almaya" veya şecaat arz etmeye "öyle" gider..!!
Hatta..Önümüzdeki sezon, çay veya fındık hasatına katılması da sürpriz olmaz...!!


Güzin Balcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.