booked.net
 
 

 

Damat

 STK larının karargah ziyareti - 03/12/2020





Kemal Kerimoğlu
E-Posta
Bi Tv programında, Chp'li vekilin meramını aşan cümleler kurmasının üzerine, iktidar ve kollayıcıları balıklama atladı..
İttifak unsurlarının ağır cümleler ile yüklenmesi son dönem siyasetine uygun..
Medyadaki yandaşlar da, -beklenildiği gibi- durumdan hamasi vazifeler çıkarttılar.
Ama; STK larının ( örgütlü sivil toplum meslek kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyetin) asker giysileri eksik olmakla beraber, uygun adımla ve acilen Karargaha intikalleri hafif tertip bir sürpriz oldu..
Heyetin kılavuzluğu pozisyondaki , TOBB'nın kadim ve muhtemelen " ömür boyu " Başkanı;
"ordumuz ülkemiz ve milletimizin şerefidir.." ile başlayan bir cümle ile açılım yapmış, "su uyur düşman uyumaz" vecizesi ile devam ederek, NATO üyeliğimize, Fırat Kalkanı,, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarına değinmiş, Suriye'den, Doğu Akdeniz'e, Libya'dan Katar'a, oradan da Karabağ'a bir hat çizerek, adeta , amatör bir "harekat subayı" gibi, ordumuzun son zamanlardaki sınır ötesi verdiği mücadelelerin bir perspektifini çıkartmış....
Dünyada mazlum uluslar arasında , ilk anti-emperyalist mücadeleyi zaferle sonuçlandıran şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine adeta keyif bahşetmiş....
Silahlı kuvvetler deyince aklına muhtemelen insansız hava aracı geliyor olabilir, ama , T.C.yi kuran ordunun, milli mücadele döneminde , hangi yoksulluklarla mücadele ettiği gerçeğini hatırda tutmak gerek....
Cumhuriyet, yoksul evlatlarının şerefli askerlerinden, dünyanın en güçlü ordularından birini yapmayı başardı.....
Bugün, palet fabrikasının 50 milyon dolarlık ( boğaz kıyısında orta boy bir yalı fiyatı) bir yatırım karşılığı, Osmanlının eski nahiyesine -işletme hakkının- devrine itiraz ediliyor..
Bu itirazlar da, birilerini rahatsız ediyor.
Ziyaretçilerden biri de , -sanki satılığa çıkan bir şey varmış gibi -haddini aşmış ve o parayı basacak "darphanenin icat edilmediği beyanında bulunmuş..
Bahse konu, işletme hakkının devri, satış değil ,- Cumhurbaşkanı da kaç defa söyledi- bedel de, resmi ağızlardan 50 milyon dolar olarak ifade ediliyor..
Bu iri lafları kullanmadan bu zat-ı muhteremler CHP teklifinden önce, Cumhurbaşkanına, "biz 50 milyon doları denkleştirdik, "biz işletelim", milli ordumuzun bu güzide fabrikasını," deselerdi, daha doğru olurdu..
Karargah ziyaretinde"esas duruş "gösterip, kuru kuruya laf sarf etmekle olmuyor, Cumhurbaşkanının dediği gibi "bal" demekle de ağız tatlanmıyor.
Odalar Birliği kuru paranın üzerine yatmış, "esnaf " zorunlu olarak, pandemi nedeniyle- ölüm orucunda, sahipsiz.....
Sendikalar, esas görevlerine ,- asgari ücret görüşmelerine odaklansınlar, asgari ücret yoksulluk sınırından açlık sınırına düştü,....
Lafla peynir gemisi yürümüyor..!!


Kemal Kerimoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.