booked.net
 
 

 

Damat

 Aydınlardan yeni bildiri.."Haşere sürüsü" ve "İtlaf" - 14/12/2020





Güray Gözüpek
E-Posta
Aydınlar "bermutat" bir bildiri yayınladılar, arada yapıyorlar, 805 imzalı olan yenisi;
insan hakları ihlalleri, hukuksuz tutuklamalar, uzun tutukluluk süreleri, yargının hali, yürütmenin "kayyum" keyfilikleri, bildirinin başlıkları arasında,
Yine "bermutat", iktidar ittifakının küçük ortağı tarafından," bildiri" çarmıha gerilmiş..
Yalnız ve mahzun ülkemizde , görünüşte demokrasi yanlıları ile onları "haşere" olarak gören zihniyet arasındaki çekişme tırmanıyor..
Sade Cumhuriyet yurttaşları bu hengamede "sadece seyirci", tedirgin ve ibretle izliyor...
Demokrat geçinenler arasında , yakın geçmişte, " Ergenekon derinleştirilsin," diyenler , sonrasında, " yetmez ama evet" vaveylaları ile , yargıyı , bir çeteye teslim sözleşmesi olan 12 Eylül Referandumuna lojistik destek sağlayanlar da var..
Cumhuriyetin sakin yurttaşlarının tedirginliği buradan kaynaklanıyor, yine, yeni bir "ayı tuzağı" atılıyor olabilir mi?
Sicilleri tartışmalı rafine demokratların ne zaman ne yapacağı henüz netleşmiş değil.
Yakın tarihimizde, Devleti tahrip eden her türlü kumpasta , "sürekli yanılgılar" içinde olanlara güvenmek için geçerli ve yeterli veriler henüz oluşmuş değil.
Düne kadar, cemaat denen iblis taifesinin yelkenlerine rüzgar pompalayanların bugün "demokrasi" idealine dönüş yapmaları çok heyecan vermiyor, "gölge etmeseler" daha uygun olacak gibi.
Diğer tarafta, siyasal retoriğinde, " 6 milyon oy almış, "kravatlı mazbatalı güruhu (Hdp)", haşere sürüsü olarak görüp, "itlaf" etmekten bahseden bir siyasi jargon var ve rivayete göre , gerçek iktidar gücü bu arkadaşların İnisiyatifinde...
"İtlaf " müessesesi ; yakın zamanda , Büyükada'daki tek tırnaklı hayvanların -at, merkep, katır-, "ruam" hastalığına yakalanmış olmaları ve mevzuat gereği, 81 'inin katledilmesi nedeniyle gündeme gelmişti..
Anlaşıldığı kadarı ile, Hdp meclis gurubunun da , memeli sınıfından olarak, salgına neden olabilecek, zararlı siyasi virüsler taşıdıkları gerekçesiyle, "itlaf" a tabi tutulması teklif ediliyor..
Demokrasimizin içine düştüğü durum bu..
Bugün, temel yurttaşlık görevi, enfekte olmuş demokrasimizi samimi paydaşlar üzerinden tedavi etmek için gereğini yapmaktan geçiyor.
Sade suya tirit, - süreçte onarılmaz rötarlar yapmış- boş retorikler çare değil..


Güray Gözüpek


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.