booked.net
 
 

 

Damat

  Cumhur İttifakı ve "kader bağlayınca". - 05/01/2021





Rüstem Dalgıç
E-Posta
Cumhurbaşkanı bugün Bahçeliyi ziyaret etti. normal şartlarda , iktidar ortaklarının arada, sırada görüşmeler yapmalarında yadırganacak bir durum yok, sonuçta "siyaseten" ortak bir kaderi paylaşıyorlar..
Sinemanın klasikler arasında olan (The Defiant Ones) "Kader Bağlayınca " olarak Türkçeye çevrilen film, biri siyahi diğer beyaz iki mahkumun , bileklerindeki kelepçe ile, kaçış hikayelerini anlatır.
Farklı dünyaların insanları olmalarına rağmen, ortak hedefe ulaşmak için birbirlerine katlanma zorunluluğuna vurgu yapan ve giderek dostluğa dönüşen bir insancıl hikayedir, anlatılan....
İnsanlar arasında ezeli ve ebedi düşmanlıklar yoktur, sonuçta, insanlar ve de ilişkiler , yaşanılan şartların ürünüdürler.. insanın özündeki iyiliğin, sonuçta üstün geleceği, geleceğe dair ümidi çoğaltan doğru ve haklı bir varsayımdır..
Siyasette ise; insani özden ziyade siyasi faydaya dayalı beraberlikler geçerlidir.
"Siyaset arenasında ezeli düşmanlık yoktur" deyişi, insancıl bir özden ziyade siyasi hesapların önemine işaret eder....
Bir dönem, birbirleri hakkında , karanlıkta dahi fark edilebilecek yüz kızarıklıklarına neden olacak sitemlerde bulunmuş olan iki liderin bugün, Türkiye'nin bekası üzerinden işbirliğine girişmesi, bu duruma , siyasi tarihimize geçmeye hak kazanan- önemli bir örnektir....
Her iki lider de , birbirlerine özel ihtimam gösteriyorlar, özellikle Cumhurbaşkanı, aynı şehirde bulunmalarına rağmen, resmi ortamlardan ziyade ev ortamlarında ziyaretlerde bulunuyor,
misafirini arabasına kadar yolcu ettiğine göre, sayın Bahçelinin herhangi bir rahatsızlığı yok..
Resmi yapıların soğuk atmosferinden ziyade, sıcak ev ortamlarında siyaset konuşmak, meselelere daha insancıl bakmakta yararlı olabilir.
Kutuplaştırıcı söylemlerden uzak kalmak, toplumun, pandemi ve ekonomik şartların zorluklarından iyice bunalmış- ruh durumuna iyi gelebilir..
Her iki lidere günlük prompter desteği yapanların da işgüzarlıktan kaçınmaları önemli..
Cumhurbaşkanına nazaran, Bahçeli, siyasi kader birliğine -her şartta- sonuna kadar bağlı olacağını ilan etmiş durumda ve her fırsatta tekrar ediyor..
Cumhurbaşkanı da her daim, sayın Bahçeliyi onurlandırıyor, "beka mücadelesine" katkılarını övüyor..
Siyaset mi bağladı, yoksa kader mi bağladı, siyasi süreçte ortaya çıkacak..!!






Rüstem Dalgıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.