booked.net
 
 

 

Damat

 Yargıtay Başkanlığı da bildiri yayınlamış...!!! - 06/04/2021





Ömer Kazan
E-Posta
Emekli amirallerin bildirisine devletin muhtelif katmanlarından cevaplar geldi.
Yargıtay Başkanlığı da kervana katılmış bir bildiri kaleme almış.
Bildirilerin çoğunda- kamu oyuna- yüksek doz demokrasi enjekte ediliyor..
Yargıtay Başkanlığı da, mesleki deformasyon nedeniyle olsa gerek , "kesin hüküm" cümleleri kurmuş.
Bildirinin bir bölümünde;
"Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiç bir güç ve oluşum kabul edilemez.." kanaati beyan ediliyor.
Henüz soruşturma safhasında olan bir ifade beyanı hakkında, "milletin iradesinin hedef alındığı " hüküm cümlesi kurulmuş.
Ömürlerini bu ülkenin Donanmasında geçirmiş, bir kısmı- -yargıyı ele geçirmiş cemaat artıklarının hükümleri ile -yıllarca hapis çilelerine uğramış emekli askerlerin, milletin iradesine tasallut ettiği kabul ediliyor..
Bir diğer paragrafta :
"TC Devletinin güvenliğine , anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir" "hüküm benzeri" bir deklarasyon var.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı daha iddianame hazırlamadan, Yargıtay Başkanlığı muhkem kaziye (kesin hüküm) kurmuş ve yargı teşkilatına , adeta talimat olarak yayınlamış bulunuyor..
Yargıtay Başkanlığına göre; emekli amiraller, -anayasada ve yasadan kaynaklı bir yetkiye dayanmadan- bir oluşum olarak, "milletin iradesini hedef almışlar",
anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere müdahalede bulunmuşlar...
Ve yargı, millet adına yasal çerçevesinde bu kalkışma ile ilgili gereğini takdir ve ifa etmek durumunda...
Yargısal faaliyet içinde en önemli hassasiyetlerden olması gereken " ihsas-ı reyde bulunmamak" bir tarafa. A4 sayfasına yazılı bir metin içinden - hangi deliller ile bu kadar ağır ithamları nihai karar haline getirdiklerini anlamaya çalışmak, beyhude bir gayret olur..
Rafine bir yargısal yorum bir tarafa, "söyletmen urun" üslubu hakim.
Yargıtay Başkanlığının bildirisi , anayasal düzeni, yargı bağımsızlığına -yüksek mahkeme olarak- doğrudan yönlendirici müdahalede bulunarak, ihlal etme potansiyeli taşıyor..


Ömer Kazan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.