booked.net
 
 

 

Damat

 "Juristokrasi" dye, diye..!! - 08/06/2021





Büşra Tenekeci
E-Posta
Cumhur İttifakı küçük ortağı ; grup konuşmasında , Anayasa Mahkemesine talimat vermiş, ve yeniden gönderilen iddianame nedeni ile, "HDP kapatma davasının iyice incelenerek gereğinin yapılmasını" istemiş..
Kapatma ile ilgili ilk iddianame , -yeterli hukuki dayanaktan yoksun olduğu gerekçesi ile- Cumhuriyet Başsavcılığı makamına iade edilmişti, her ne olduysa, Başsavcılık makamı , İddianamenin -bir anlamda- , taleplerine uygun olarak, "kapatma kararı" incelemesi , kıvamına getirildiği anlaşılıyor .
Bu arada , ilk iddianamede 670 partili için siyaset yasağı istenirken yeni iddianamede , bu sayının 500 civarında oluşu, aritmetik tuhaflık yanında , ciddi bir "ciddiyet" sorununu da ortaya koyuyor..!!
Kapatma konusunda siyasi hüküm sahibi olan bir diğer iktidar paydaşı, küçükten ziyade minik kıvamda bir parti genel başkanı da , "kapatma kararı" için bastırıyor..
Anayasa Mahkemesi, sağ cenahtan giderek artan dozda sıkıştırılacak, Hukuk'un gereğini mi yapacak ; yoksa , kestirmeden talimat üzerine mi davranacak, yakında anlaşılacak..
Henüz, AKP iktidarının ilk zamanlarında canhıraş destekçileri olan ve yargı erki üzerinde "Juristokrasi" ithamıyla, pervasızca tepinen, liberallerden bu konuda henüz ses yok..
Hiç olmazsa , AKP kapatma davasında , kesildikleri radikal demokrat tavırlarından- minik bir potburi sunmaları beklenir..
Binlerce insanın hayatlarını söndüren ,Ergenekon "komplo ve kolpa "davalarında , muktedir ve deccal ortaklığından , "demokrasiden !!! " yana - nasıl cesurca taraf olduklarını hatırlayınca , benzer bir tavır -olabilir mi diye -düşünmemek elde değil, ..!!!
Ellerini çabuk tutmalarında fayda var, çünkü;
HDP'nin kapatılması davasına her an , son infaz yasası ile sivil siyasi hayata dahil edilen ve önüne gelene ayar çeken- "dava arkadaşı" da müdahil olabilir , ve Anayasa Mahkemesi Başkanına , sert bir meyve çubuğu üzerinden , " ikazda bulunabilir. !!!
Veya, hangi taraftan konuya gireceği belirsiz , yurt dışında mukim,- her hafta siyaset dünyası üzerinde sevimli bir hayalet gibi dolaşan, bir başka kabadayı da, Anayasa Mahkemesi üyelerinin kanları üzerinden- ifade hürriyeti kapsamında- duş almaya niyetlenebilir.
Juristokrasi diye diye "Yargı "bu muamelelere reva görülür hale geldi, eserinizle ne kadar övünseniz azdır..


Büşra Tenekeci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.