booked.net
 
 

 

Damat

 Hamd olsun ve and olsun..!! - 15/06/2021





Deniz Yaralı
E-Posta
Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı ile yaptığı toplantı sonrası, en çok merak edilen konuların başında gelen , "ermeni tehcirinin soykırım olarak tanımlanması" konusunda ne konuşulduğunu soran gazeteciye cevaben ; "hamdolsun" gündeme gelmedi dedi..
Muhtemelen dil sürçmesi yaşadı, ama ne kendisi ne her sözüne bir yorum katan danışman, yardımcı personeli de herhangi bir düzeltme ihtiyacı hissetmedi..
ABD Başkanı, seçildikten sonra, Biden, dünya ölçeğinde kendi emsali olan liderler ile konuştu, TC Cumhurbaşkanına ise sadece, 24 Nisanda yapacağı konuşmada, Ermeni tehcirini bir "soykırım" olarak değerlendireceğine dair bilgi notu verdi.
Hani derler; yaşı başı ve siyasi ömrü bakımından, -40 yılın kaşarı- bir politikacı Biden.
T.C. Devletini; en hassas noktası olan, "soykırım" suçlamasına muhatap etme yolunda riskli bir tartışma açtı.
Uluslararası hukuk bakımından , yeterli ve gerekli unsurları taşımamasına rağmen, insancıl hukuk bakımından "etik" dışı bir suçlamanın muhataplığı, aşırı bir haksızlığa uğramak anlamına geliyor.
Yani, öyle geçiştirilecek bir konu değil, karşı karşıya gelince , lafın failine " ne diyorsun hemşerim" kıvamında bir soruyu zorunlu kılıyor...
Bu nedenle, Cumhurbaşkanının dili sürçmüş olabilir, kendisi daha önce de, "sorgulayacağına" dair beyanda bulunmuştu..
NATO zirvesinde yapılan peşrevlerde, liderler birbirlerine pandemi usulü dokundurmalar yapıyor, samimi olanlar ek bir takım fiziksel sırnaşmalar sergiliyorlar, dışardan bakınca, her şey güllük gülistanlık, muhteremler toplanmış eyleşiyorlar zannedilebilir..
Ama durum öyle değil, gündem kalabalık ve dost tuzakları ve hatta kazıkları ile dolu..
Cumhurbaşkanı, muhataplarına , teröristler arasında ayırım yaptıkları siteminde bulundu, "senin teröristin benim teröristim" ayrışması, NATO konseptine uymadığı gibi, uluslararası hukukun da ağır ihlali, ama kimse tınmadı..
İslam tefekkürü ve inancında, "Hamd", teşekkür için övmek ve" Allaha şükür olsun" anlamında son derece kıymetli bir iman temeline tekabül ediyor....
ABD Başkanı veya bir başkası ile, ikili görüşmede hangi konu ile ilgili olursa olsun, -gündeme gelmemesi- karşılığı kullanılacak bir kelam değil..
Bunu da en iyi, Cumhurbaşkanı bilir, konu gündeme gelmemiş olsa bile, iki satır bir sitem lafından içtinap etmek, konunun mehabetine uygun düşmedi..
"Bu topraklardan soykırımcı çıkmaz, Ermeniler tarih-i kadimden bu yana kader birliği ettiğimiz millet-i sadıkamızdır "Kızılderililer" ile karıştırmayın" demenin maliyeti yoktur, ama dememenin vebali vardır..
Her lafa tweet maydonozu olan Külliye personelinin, Cumhurbaşkanına yeterli desteği veremediği ortada...









Deniz Yaralı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.