booked.net
 
 

 

Damat

 İhtiyar askerler ve darağacının gölgesi - 05/10/2021





Demir Yaylacı
E-Posta
Adli Tıp, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan eski askerlerin, cezaevinde kalmalarında fiziki ve psikolojik bir engel olmadığına dair rapor vermiş..!!
Adli tıpçılara göre, seksen ve civarı yaşlarda olan ihtiyar askerler, aslanlar gibi "mapus "damlarında yatabilirler...
Rütbeleri sökülmüş askerler -müebbete mahkum -oldukları için bir gelişme olmazsa, emri hak" vaki olana kadar içerde kalacaklar.
28 Şubat döneminde, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararları hükümete dayattıkları ve seçilmiş hükümeti görev yapamaz hale getirdikleri suçlaması ile yargılanıp mahkum oldular.
Zamanın sivil muktedirleri, zamanın asker muktedirlerinin talimatlarını "can baş üstün" diyerek emir telakki etmişler ve topuk selamı ile uygulamaya sokmuşlar.
Seneler sonra, bu dönem demokratları, "son nesil demokratlar" bir önceki cemaat demokratlarının talimatına uyan kaçak savcıların hazırladıkları ısmarlama iddianameler ile "müebbet" hükmüne muhatap ihtiyar askerleri ölüme terk etmek konusunda kararlı gözüküyorlar.
Devrin hükümetinin direnmeye cesaret edemediği "dosya konusu eylemler" nedeni ile ve kaçak cemaat savcılarının diktiği yargısal kılıf marifeti ile, zamanında ordulara kumanda etmiş bugünün "rütbeleri sökülmüş" ihtiyar askerleri, infaz kanunu imkanlarından dahi yararlandırılmayarak, -hayali bir darağacı gölgesinde - infazı bekliyor gibiler...







Demir Yaylacı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.