booked.net
 
 

 

Damat

 Vakıflar'ın geleceği, ve "paralel Devlet Yapılanması".. - 15/10/2021





Refik Polatkan
E-Posta
15 Temmuz kalkışmasından bu yana ülke iç güvenliğinin bir numaralı sorununu; "paralel devlet yapılanması" ile süregelen mücadele teşkil ediyor..
Fetö namlı cemaat yapılanması, iktidarın neredeyse işbirliğine varan zaaflarını istismar ederek, uzun yıllar devletin bütün kurumlarına liyakat dışı kumpaslarla sızdı,
Kamu ile ilgili hemen bütün sınavlarda "soru" hırsızlığı yaptı, insanların hakkını/hukukunu yedi, devlet düşmanlarının kamu yönetimini işgal etmesi planını uyguladı.
Kamu düzenine büyük zarar verdi, hala tamamen temizlenmedi, kripto unsurların kilit yerlerde bulunduğu, uyuyan hücreler olarak zaman kolladığına dair ciddi bilgileri var.
Gerek bu devlet düşmanlarının devleti ifsat etmesinde gerekse 15 Temmuz kalkışması sonucu yüzlerce can kaybında, ülkeyi yönetenlerin büyük dahli ve sorumluluğu var, neticede ; zamanının en üst yetkilisi " milletim affetsin" itirafında bulunmak zorunda kaldı..
15 temmuz kalkışması sonrası, hazırlanan iddianamelerin ana suç temas; "paralel devlet yapılanması"....
Suç örgütü yapı ile ilgili iddianame işbu durumu; "açtıkları eğitim kurumları ve yurtlarda öğrencileri barındırmak, kendilerinden bildikleri kişilerin TSK'da, yargıda ve başka önemli devlet kurumlarında- kendi amaçları doğrultusunda- görev almalarını sağlamak...." olarak tanımlıyor..
Bugünlerde ne yazık ki, benzer bir yapılanma konusunda "belgeler" ortalığa saçıldı..
İktidara yakın bir vakfın, ülke çapında örgütlenerek organize olarak kamuya nüfuz ettiğine dair, neredeyse malum cemaat yapılanmasına benzer eylemlerden bahsediliyor..
İktidar referanslarının, kamusal alanlarda önemli pozisyonlar için ,- liyakat gözetilmeksizin, siyasi yakınlık gözetilerek- söz konusu vakıf marifeti ile kullanıldığı ve hayli yol alındığı iddiaları var..
Ortada, "devlete paralel" bir başka yapılanma var gibi...
Bir önceki benzer yapılanma için , iltisaklı bütün unsurlar hakkında önemli ceza davaları derdest durumda, binlerce kişi yüzlerce kovuşturmalarda yargılandı, yargılanıyor ve kısm-ı azamisi mahkum oluyor..
Emsal teşkil edecek mahkumiyet hükümlerinin varlığı, olası bir ceza soruşturmasında , itham ve içerden "yetkililerince" ifşa edilen bu vakıfların eylemleri, ciddi sonuçları olabilecek yargılamalara neden olabilir...
Muhafazakar alemin kurnaz siyasetçileri , Selçuklulardan bu yana, hasbi amaçlarla önemli işlevselliği olan vakıf müessesesini de- ne yazık ki siyasete kurban etti.... !!


Refik Polatkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.