booked.net
 
 

 

Damat

 Ecevit'ten, Erdoğan'a sağlık dedikoduları.... - 04/11/2021





Mevhibe Demir
E-Posta
Ecevit koalisyon hükümetinin özellikle son zamanlarında önemli sağlık sorunları yaşadı, yaşı itibarı ile de, üstlendiği ağır görevi ifa ederken zorlandı, kamuoyunu endişeye sevk etti, sonunda, özel bir hastaneye yatırıldı. Bir Başbakanın özel bir hastanede sağlık sorunlarına çare araması önemli bir yanlıştı.
Hastane yönetiminin iletişim sürecini yönetememesi, bir Başbakan için gereken "resmi özeni" göstermemesi , hatta reklam vesilesi olabilecek hasta muamelesi yapılması, ve zamanın medyadaki, kolpacı ahkamcıları tarafından-" kamuoyu önüne neredeyse "ıskartaya çıkmış bir politik figür" olarak atılması ile hızlanan seçim sürecin sonunda iktidar el değiştirdi..
Halbuki, ağır bir deprem felaketi sonucu, büyük ekonomik bir kriz ile işe başlayan Koalisyon Türkiye'de önemli siyasetleri bir araya getirmiş ve belli bir uyumu sürdürüyordu..
Zamanın cumhurbaşkanı, egosuna yenik düşerek, kendisini "atayan" koalisyon liderlerine, Çankaya'da anayasa gösterisi yapması ile de ekonomik kriz, Ecevit'in açıklaması ile devlet krizine dönüşmüştü..
Bugün de neredeyse, tarih tekerrür ediyor gibi.. Tek kişilik yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanının sağlığı hakkında gereksiz spekülasyonlar yapılıyor.
Yurt dışı destekli olduğu iddia edilen dedikodular, aynen 2002 de olduğu gibi kamuoyunda endişe yaratıyor..
İletişim sorumluları, süreci yönetmekte kifayetsiz kalıyor, dedikodulara karşı, Cumhurbaşkanın yürüyen hali ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor ve ekinde "ergen tarzı" notlar düşüyorlar, amiyane tabiri ile "alayına "gider yapıyorlar..
Anlaşılamayan, Cumhurbaşkanın yürümesinin hangi dedikoduya cevap olduğu....
Koalisyon döneminden farklı olarak, Cumhurbaşkanı "tek kişilik" yürütmenin "karar mercii "olarak başı..
İlk turda seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve külliyede mukim Başkanlık yönetiminde seçilmiş başka bir kimlik bulunmuyor. Yardımcı, sözcü ve diğer başkanlık görevlileri "atanmış" kişiler..
Bu rejimde seçilmiş Cumhurbaşkanını ikame edecek bir siyasi pozisyon bulunmuyor, idari vekalet değil , "siyasi vekalet" konusunda düzenleme boşluğu var...
Bu nedenle de, kamuoyunun daha ciddi bilgilendirilmesi gerekiyor..
Cumhurbaşkanı Ecevit'in olduğu yaştan çok daha genç ve sporcu bir yapısı var.. Dedikoduların acilen giderilmesi gerekiyor..
Ağır iç ve dış krizlerin arifesinde "ergen tweetleri" yetersiz kalıyor...


Mevhibe Demir


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.