booked.net
 
 

 

Damat

 EYT (emeklilikte yaşa takılanlar ) ve Suriyeli misafirler...!! - 12/11/2021





Ali Denizci..
E-Posta
Çalışma Bakanı, bütçesi ile ilgili komisyon görüşmelerinde, EYT ile ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi..
Artık federasyon haline gelen bir örgütlenme içinde yıllardır hak arama çalışmalarını sürdüren EYT' liler, bir kere daha hayal kırıklığı yaşadılar..
Akp grup başkan vekili tepkilerin yoğunluğu artınca, konunun tekrar değerlendireceğini açıkladı, doğru olanı yaptı....
Kamuoyu ve siyasetin gündemini, son zamanlarda, özellikle üç konu , - asgari ücret, 3600 ek gösterge ve EYT' liler- işgal ediyor,,
İktidar ittifakı sözcüleri, üç konu ile ilgili çözümün gündemlerinde olduğunu ifade ediyorlar , -bayram değil seyran değil- , nereden çıktı bu cevvallik kuşkusu , muhalif kesimlerce, erken seçim işareti sayılıyor..
Dünyanın önde gelen ekonomilerinden olan ve salgın şartlarında dahi büyüme istidadını sürdüren devletimiz için her üç konunun da maliyeti karşılanabilir boyutlarda, ancak, fantastik kalkınma projelerini destekleyen hazine garantileri, bugüne kadar bu sorunları Kaf dağının arkasında bıraktı..
Asgari ücret ve 3600 ek gösterge bir yana , EYT başlığı altında kümelenenler, sigortalılık süresi ve prim ve gün sayısı bakımından emeklilik hakkını kazanmış olmalarına rağmen, yaş haddindeki yükselmenin geriye yürümesi nedeniyle , boşlukta kaldılar..
4447 sayılı yasa , emeklilik yaşını yükseltirken , uygulamayı geriden başlattı ve yaş haddi bakımından kademeli geçişi öngördüğü için , tuhaf bir şekilde , kazanılmış hak sahipleri o yaş dönemini beklemeye mahkum edildiler, özetle kazanılmış hakları ellerinden alınmış oldu..
Emeklilik hakkını kazanmış olmalarına rağmen yaşları yetmediği ve çalışma imkanını da bulamadıkları için, "emek vermiş, emekli'siz ve de işsiz " olarak yeni bir mağduriyet sınıfı oluşturdular.
İktidar ittifakı, bu mağdurlara önceleri çok sert yaklaştı, "hakları verilirse "çift dikiş" maaşlar alacakları varsayımı ile, neredeyse, hak sahiplerine "tırnakçı " muamelesi yapıldı..
Asgari ücretliler ,- üstelik de ," kırıntı" haline gelen paralarından vergi de veriyorlar- ama, hiç olmazsa, açlık sınırının altında da olsa filelerine bir şeyler katıyorlar.
3600 ek gösterge ile, öğretmen, polis, ve din görevlilerinin almakta olduğu emekli aylığı ve ikramiyeleri %22, hemşire ve yüksek öğretim mezunu olmayan din görevlilerinin aylığı da %25 oranında artacak, yani; almakta olduklarına ilaveler olacak...
Ama emeklilikte yaşa takılanlar , geriye dönük uygulanan bir kanunla ellerinden alınmış olan emeklilik hakları için, yaş olarak olgunlaşmayı bekleyecekler, beklerken de -üç kuruş beş kuruş değil -sadece gün sayacaklar....
Suriyeli milyonlara "Ensar" olan devlet, kendi milletinden bu insanlar için de bir şeyler yapmak zorunda...!!!


Ali Denizci..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.