booked.net
 
 

 

Damat

 Ölü teröristin "yavuklusu" milletvekili.. - 13/01/2022





Ceyda Kazancı
E-Posta
Eski bir resim gündemi karıştırdı, genç bir kadın ve halinden tavrından silahlı örgüt üyesi olduğu anlaşılan ve -güvenlik güçlerince ölü ele geçirilen bir erkek, kırsalı andıran bir alanda beraber poz veriyorlar..
Kadın halen, erkeğin mensup olduğu anlaşılan örgüte yakın olmakla itham dilen partiyi temsilen TBMM'de, milletvekili olarak görev yapıyor.
Aradaki ilişki, bahse konu parti hakkında, Anayasa Mahkemesinde
-derdest- kapatma ve üyelerinin bir kısmını siyasetten men- talepli dava bulunması nedeniyle daha bir önem kazanmış görünüyor..
Yakın geçmişte, devlet ve aynı parti yetkilileri ve diğer ilişkili kişiler ile "açılım süreci" başlığı altında , kamusal alanlarda müzakereler yürütüldü.
Aynı süreçte sınırlardan içeriye bir sürü "terörist" örgüt kılıkları ile girdi, sınır boylarında, ayaklarına, "sahra hastaneleri" gibi sahra mahkemeleri serildi..!! Yalandan sorgulandılar, hiçbir pişmanlık beyan etmemelerine rağmen, serbest bırakıldılar, otobüslerin tepesinde, sünnet çocukları" gibi il, il gezdirildiler.
Devlet ve terör iltisaklılar, yurt dışında yabancı istihbarat servisleri gözetiminde, "açılım" denemeleri yaptılar..
Yurt içinde, saray yavrularında yuvarlak masalar kurdular - manifestolar yayınladılar-, terörist başını adadaki ikametgahında ziyaret edip bilgi verdiler, o da onlara kılavuzluk yaptı, ki o süreçte , kendisine "muhabbetçi" olarak -onun seçtiği- teröristleri, mücavir alanındaki müştemilatında konuşlandırdılar..
Açılım güvercinlerinden milletvekilleri terörist başının mesajlarını ve açılım mutabakatını Diyarbakır meydanında yüzbinlere, canlı, canlı okudu, dinleyenler vecde geldi, medyanın bir kısmı yıvışık seviyelerde güzellemeler yaptılar..
Sonuçta, birileri masayı devirdi, herkes klasik pozisyonuna döndü..
Bugün, bu eski resim, adeta , anayasa mahkemesindeki dava dosyasına delil olarak tedavüle girdi, vekilin dokunulmazlığın kaldırılmasına dair tezkere express hızı ile meclisin gündemine getirildi..
Ana muhalefet lideri, ilgili soruya, açılım sürecinde çekilmiş olabilir , yorumunda bulundu..
Anayasada, anayasaya aykırı geçici bir değişiklik sonucu dokunulmazlıkları kaldırılan parti yetkilileri, mahkum oldular, yargılanıyorlar..
Resimdeki milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılacak ve yargılanacak,
Muhtemelen terör örgütü propagandası veya benzeri başka bir nedenle itham edilecek..
Terörle mücadele kanunu, Terör Örgütleri kenar başlıklı, madde 7 ikinci paragrafta; terör örgütü propagandası tanımlanıyor,
b fıkrasında ise; "...örgüt üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde örgüte ait amblem ve işaretlerin taşınması, slogan atılması, ses cihazları ile yayın yapılması, ya da bu işaretlerin üzerinde bulunduğu üniformaların giyilmesi" de, suç fiilinin unsurları olarak tanımlanıyor.
Mahrem bir özel hayat fotoğrafından, terör suçu çıkar mı.?? takdir yargının..
"Açılım erbabının" Kandili yol geçen hanına çevirdiği dönemden kalma bir eski fotoğraf karesinden, terörist çıkarılırsa, yarın bir gün; "terör ile halvet" masası kuranlardan ne çıkar ??!!!


Ceyda Kazancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.