booked.net
 
 

 

Damat

 Emekli amirallerin "Montrö hassasiyeti" yargılanıyor..!! - 21/03/2022





Büülent Karcı
E-Posta
İktidar ve yetkilileri, Montrö sözleşmesine kabaca "kadın hakları" hakkındaki uluslararası sözleşme muamelesi yapıp, - her an-, "tek imza ile" bir gece ansızın çıkabiliriz sinyalleri verince, emekli denizciler bildiri yayınladı.
Kendilerine emekli denmesine de itirazları var, mahkemedeki sorgularında; "vatan söz konusu olunca emeklilik söz konusu değildir, bu hassasiyetten emekli olunmaz", mealinde, beyanında bulunup, iddia makamının suçlamasını muhatap almamışlar..
Ömürlerini, milli ordu hizmetine vermiş askerlerin iddianame konusu suçlanmaya karşı savunma yapmayı zul addettikleri anlaşılıyor..
Montrö'nün ne olduğu, özgül ağırlığı, Rusyanın Ukraynaya , -mücavir alandaki bağ bozumuna dalar gibi- girmesi ile anlaşıldı.
Yüz küsur yüksek rütbeli eski askerin Montrö bildirisi üzerinden, "darbe sanığı olaraki yargılanması kamu vicdanına ne kadar uygundur?? ..!!
Geçen gün, Cumhurbaşkanı, Külliyedeki bir toplantıda, karısını doğrayan kişinin tutuksuz yargılanmasının Adaletin Vicdanına aykırı olduğu itirazında bulundu, bugün de HSK , ilgili yargı mensuplarının ( hakim ve savcı) görev yerlerini değiştirdi.
Görev yerinin değiştirilmesinin Cumhurbaşkanına bir jest olduğu ortada..
Görev yerinde bu adaletsiz kararı verenler, gittikleri yerde "hava değişimi nedeni ile" hidayete erecek değiller, aynı anlayışla yargı görevlerini sürdürecekler,
Mesele, nikahında bulunan kadına" helallisine" 23 bıçak darbesi atan kişiyi toplum içine salan yargı adaletinin, sorgulanmasıdır...
Cumhurbaşkanı, haklı olarak, bu kişi ile ilgili "adi herif" hükmü vermiş, ama " HSK, burası bu arkadaşlara yaramadı diyerek " hava değişimini" yeterli görmüş gibi.
Ceza Kanunu'nun temeli, "Suç ve cezada kanunilik ilkesi" hükmüne dayanır.
"Montrö sözleşmesi önemlidir", hassasiyetinden, suç ihdas etmek, Ceza Kanunun 2. maddesini takdiren hırpalamak olur, ayrıca maddi ceza hukukunda "kıyas" yasağı ilkesi vardır.
Kanunda açıkça yazılı olmayan bir fiilin, kanunda düzenlenmiş bir başka fiile benzetilerek ceza kovuşturulmasına tabi tutulmasının "suç ve cezada kanunilik ilkesi ,(kanunsuz suç ve ceza olmaz)" hükmü ile çelişme potansiyeli bulunmaktadır.











Büülent Karcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.