booked.net
 
 

 

Damat

 Kavala "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmiş." - 26/04/2022





Bahar Soylu
E-Posta
Ucuz kurtulmuşuz, Osman Kavala namı muhterem , tek başına , "TC Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" halinde yakalanmış,, herkese geçmiş olsun, ağırlaştırılmış müebbed cezasına çarptırılmış , bu da ona ders olsun.!!.
Neyine güvenmiş de tek başına bu işe soyunmuş, gerekçede net değil..!! , dışardan, sosyetik bir aktivist gibi gözüküyor ama , karar , sanki : "görünüşe aldanmayın" hükmünde...!!
Kavala , başı çekmiş, 18 er yıl cezaya çarptırılıp derhal tutuklanan üçü kadın dördü erkek kişi de kendisine yardım ederek , işi , hükümeti yıkmaya teşebbüs safhasına kadar getirmişler..
Bu kadar cüretkar bir organizasyon, hangi vasıtalar ile hükümeti ortadan kaldıracaktı, veya (üç beş kaçağın dışında) dışardan kimler destek veriyordu, CİA kontenjanında bazı yaşı geçkin kişilerin adları geçiyorsa da , nerdeyse , çişini tutamayacak istihbarat artıklarının koca hükümeti düşürebileceklerine mahkeme hükmünde yer vermek , öncelikle hükümete karşı tahkir suçu oluşturur..
Karara nuhalif kalan üye; "dandik", usulsüz dinleme haricinde dosya içeriğinde "vaka" anlamında delil yokluğu nedeniyle , beraat hükmü kurulması ve derhal tahliyesi şerhini düşmüş.
Heyetteki iktidar partisi ünsiyetli üye'nin, hükümetin düşürülmesi konusunda farklı hassasiyeti olduğu garipsenemez..
Kararda , bir üyenin : suç unsurları bakımından dosyanın adeta "ıssız" olduğunu beyan etmesinin" hükmü" boşlukta sallanıyor..
Sonuç olarak; idam cezasına karşılık ve lütuf olarak !! getirilen , "ağırlaştırılmış müebbed ceza hükmü "çoğunluk ( iki kişi) oyları ile alınmış..
Osman Kavala iki üyeye göre , tek başına bir ordu, yakalanmasaymış, yıkacakmış, takdiri indirime bile gerek görülmemiş, cebir ve şiddet olarak ne kullanmış, sualler çoğalırsa , işin ciddiyeti kaçabilir.
Hükme esas olan CK maddesi kenar başlığı; hükümete karşı suç:
"cebir şiddet kullanarak TC hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kişi", suçun faili olarak kabul ediliyor..
ağırlaştırılmış müebbed cezası öngörülen bir suç fiilinin bu kadar muğlak tanımlanması, her türlü keyfi değerlendirme riskine açık...
Ayrılmak isteyen karısını doğrayan sapık, adli kontrol ile serbest bırakılıp yeni avlar aramaya "neredeyse" teşvik edilirken, koca TC Hükümetini ortadan kaldırma "soyut" şüphesi ile sadece bir kişi, beş sene tutuklu yargılanıp ,arkasında da ağırlaştırılmış müebbede mahkum edilebiliyor...
Kavala , son savunmasında , " yattığım süre, yargının durumuna dikkat çekerse "tesellim olur" mealinde konuşmuş, ne yazık ki , çok pahalı ve haksız bir bedel ile , aynı zamanda Ceza Kanunu'nun yazılımındaki ilkelliği de ortaya koymuş oluyor..


Bahar Soylu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.