booked.net
 
 

 

Damat

 Sadat ve "yabancı devlet aleyhine hasmane hareketler..!!" - 16/05/2022





Kamil Çebi
E-Posta
Kılıçdaroğlu Sadat teşkilatını , uzun zamandır kısık ateşte pişiriyordu , seçim rüzgarları sertleşmeye başlayınca, ateşi harlamaya başladı...
Subay adaylarını seçen komisyonlarda görev alma, külliyede savunma danışmanlığı, islami anayasa hazırlıklarına cüret etme, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde sokakları terörize etme dedikoduları,!! v.s bir tarafa, güney sınırlarımızdaki askeri hareketlenmelere, gayr-ı resmi bir şekilde müdahil olması, kamu düzeni bakımından önemli ihlaller doğurma potansiyeli taşıyor...
Suç teşkil etme tehlikesi taşıyan Kamu Düzeni ihlalleri vuku bulunca Ceza Kanunu hükümleri devreye girer..
Ceza Kanunu dördüncü Kısım Dördüncü Bölümde, Devletin Güvenliğine karşı suç teşkil eden filleri düzenleniyor.
Söz konusu bölüm m. 306; Yabancı devlet aleyhine asker toplama kenar başlığı ile ;
Türkiye Devletini savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmayı suç olarak tanımlıyor ve unsurların varlığına göre, asgari iki yıldan başlayan hapis cezaları öngörüyor..
Şirket olarak kurulu olmalarına rağmen gayri nizamı harp teknikleri konusunu da faaliyet alanları içine alan bu muhteremlerin ara ara sınır ötesinde dolaştıkları biliniyor..
Kanun maddesindeki "hasmane "tanımı içine girebilecek faaliyetlerde bulunup bulunmadıkları bilinmez, ama, herhangi bir yetkilerinin varlığı veya eğer varsa yetkilerinin mahiyeti de bilinmiyor..
İçerde, tedhiş yaratma iddialarının önemi yok, kimse, ticaret sicilinde ticari kazanç amacı ile tescilli bir şirketin "faaliyetlerini" ciddiye alacak hali yok, böyle düşünen varsa yanılır..
Ama, yabancı devlet aleyhine hasmane hareketler, -devleti savaş tehlikesi, siyasi ilişkilerin bozulması, Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile- karşı karşıya getirme potansiyeli taşıyorsa, durum değişir..
Suriye, BM'de temsil edilen , Uluslararası hukuka göre meşru bir devlet ve egemenlik haklarını kullanma yetkisine sahip....
Ana Muhalefet lideri, -doğru yanlış-, kapılarına dayanıp, benzer iddiaları kamuyu ile paylaştı ve itham etti..
Bayat tweetler üzerinden, cezai takibat görevlerini ihmal etmeyenlerin, bu taze iddialar karşısında nasıl bir hassasiyet gösterecekleri de yakında görülür..
Bu yol açılırsa, faaliyet konusu zeytin ezmesi pazarlamak olan şirketler de, Suriye zeytinliklerinde, kendilerine durumdan vazife çıkarır ki, sonuçlarını kestirmek mümkün olmaz...!!















..


Kamil Çebi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.