booked.net
 
 

 

Damat

 Maliye Bakanı ve Anayasal Eşitliğe Aykırılık...!! - 06/06/2022





Ruhsar Denizci
E-Posta
Maliye bakanı, parti toplantısında , büyümeyi, enflasyonla mücadeleye tercih ettiklerini ve sonuçta dar gelirlilerin enflasyon mağduru olduklarını ama ihracatçılar ve üretici firmaların karlarını arttırdıklarını itiraf etti.
Enflasyon ile mücadelede, alınacak tedbirler bakımından faizlerin piyasa koşullarına uygun hale getirilmesi gerekirken, "nas" baskısı öne çıkarıldı ve Türkiye tek kelamda, %50 fakirleştirildi.
Cumhurbaşkanı, nas ve içtihatları öne çıkaran bir yönetim tarzını sürdürür görünürken, maliye ve hazineden sorumlu bakan, ekonomi/ politik tercihleri olarak, "büyümeyi bilinçli olarak tercih ettiklerini ve dar gelirlileri enflasyon canavarının kucağına bıraktıklarını itiraf etti..
Akp, hem dini söylemleri siyasete uygulayarak, anayasanın laiklik ilkesini ihlal ederken aynı zamanda, varlıklıları dar gelirlilere tercih ederek anayasının eşitlik ilkesini ihlal etmektedir..
Laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi kararı ile sabit bir parti olarak, laiklik karşısındaki sürdürülen tutumlar bir kenara konulursa, Anayasa m. 65 ile öngörülen ; Devletin İktisadi ve Sosyal Ödevlerinin sınırları kenar başlıklı düzenlemede;
Devle, ".. ekonomik ve sosyal alanlarda, anayasal görevlerini, bu görevlerin amacına uygun öncelikleri gözeterek, mali kaynaklarının yeterliliği ölçüsünde yerine getirir.." hükmünü amirdir.
Yani devleti yönetenler, siyaset tercihlerini anayasal önceliklerin önüne koyarak, kendi meşreplerine göre öncelikler tesis ederek , toplumun muhtaç kesimlerini , varlıklıların yararına mağdur ederlerse, anayasanın sosyal devlet olma ilkesi başta olmak üzere, madde metninde belirtilen ilkelere de aykırı davranmış olurlar..
Anayasal eşitliğin kaynağı , "hakkaniyet" kavramıdır, hem dar gelirlileri mağdur edip, semt pazarlarında çöplerden zerzevat ayıklatacaksın, hem de, marifetmiş gibi," kar" lobilerinin karlarına kar katacaksın ve yine marifetmiş gibi , parti sunumunda bu "herzenin" fiyakasını yapacaksın.
Şimdilerde yok hükmünde gibi gözüküyor ama, gün gelir, anayasal hükümler küllerinden doğar ve " devleti sıradan bir rant aktarım makanizması zannedenler, önce siyasetin sonrada yargının kantarına çekilir..


Ruhsar Denizci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.