booked.net
 
 

 

Damat

 Peker "sazan" avında..!! - 07/07/2022





Tamer Talihli
E-Posta
"Temiz eller" özleyenlerin rol modeli son tweetler ile gündemi ters kepçe etti..
Çeyrek yüzyıl geriden bir hikaye kurguladı ve hayatta olmayan bir eski Başbakanı aklınca töhmet altına soktu..
Kumarhane görüntüleri üzerinden şantaj yaparak milyon dolarlar koparıp, aynı zamanda hapisten tahliyesini de sağladığını iddia ediyor..
Zaman çizelgesi dahi tutmuyor, hapisten çıktığı zaman, merhum Başbakan iktidarda değil, Ecevit azınlık hükümeti ile ülkeyi seçime götürüyor..
Biraz zorlarsa rahmetli Eceviti de hikayenin içine katacak..!!
Yazılan hikayeye göre, Mesut Yılmaz Budapeşte'de kumar oynarken görüntülenmiş, kaset şantajı ile kendisinden milyon dolarlar alınmış.
Bu ülkede son zamanlarda, mabadı açık veya akçalı görüşmeleri kasete alınan, önemli siyasetçiler oldu, fakat bu kaset komplosunda her nedense kumar hassasiyeti öne çıkarılmış.!!
Ceza kanununda, rüşvet "suç", haraç almak "suç", ihaleye fesat karıştırmak "suç", ama, kumar oynamak suç değil...
Sadece; Genel Ahlaka Karşı Suçlar Bölümünde, m. 228 ile "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suç olarak düzenlenmiş.. Oynayanlar için cezai bir müeyyide yok..
Merhum eski Başbakan "işlediği" hangi suç nedeniyle şantaja boyun eğmiş oluyor...!!
Peker'in oltasına takılanlar; -muhafazakar seçmenin hassasiyetini gözetmek- olarak, gerekçelendiriyorlar..!!
Son zamanlarda en yüksek mevkilerde hüküm sürmüş muhafazakar siyasetçilerin çocukları, yurt dışındaki kumarhanelerde masa kapatıyorlar, çarşaf, çarşaf resimleri yayınlanıyor,
muhafazakar seçmende veya "kumar" günahtır inancındaki iktidar mensuplarında herhangi bir reaksiyon yok, her yere aday olmaya devam ediliyor...
Bu arkadaşlara göre, muhafazakar seçmenin var sayılan hassasiyetini gözetmek "liberal", "AB'nin yolu Diyarbakırdan geçer" deme cesareti gösteren Mesut Yılmaz'a kalmış oluyor..!!
Suud'un şantajına boyun eğip , diplomasi tarihinin " kurbanın DNA'sının yok edildiği" tek cinayet dosyasını kapatmak bile bu kadar ses getirmedi..
Devlet içindeki çeteleşme cerahatine çuvaldız batırıp, yargıya referans rapor hazırlatan kişi, abuk bir iddia üzerinden (kumar oynamak, bugün cari siyasi suç katoloğunda, ancak abuk sıfatı ile tanımlanabilir) yıllar sonra, neredeyse çarmıha gerilecek,!!..
Muhalif veya muhalif geçinmeye çalışan medyanın olaya bu kadar balıklama atlaması, Peker'in sazan avının bereketli olduğunu gösteriyor..




Tamer Talihli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.