booked.net
 
 

 

Damat

  Üniformaların şerefi ve "gardrop demokratlığı - 12/01/2023





Fazilet Vefalı
E-Posta
İktidarın liberal cemaatten devşirdiği -"görüntüde demokratlık"- giderek, içi boş bir kavrama dönüşüyor..
Askerlik hevesini tam alamamış bir eski genel kurmay başkanı kendi himayesine almış gibi gözüktüğü kuvvet komutanları ile, görev tanım ve alanı geliştirilmiş, adeta bağımsız bir operasyon gücü gibi çalışıyor..
İç siyasete bulaşmış görüntüde olmayı da sorun etmiyorlar..
Son l olarak, işletme hakkı tartışmalı olarak devredilmiş bir alanda, cumhurbaşkanı'nın ana muhalefet liderini sert sözlerle eleştirdiği, siyasi değerlendirmelerine alkışlarla eşlik ettiler..
Yürütmenin başı da olan parti genel başkanı ile ana muhalefet lideri arasındaki siyasi polemikte , genelkurmay karargâhının arada kalıp, prestijini riske etmesinin sorumlusu savunma bakanı olan zat..
Cumhurbaşkanı, her şeyi kendi mülkiyetinde -kazanılmış hak gib-i gören bir siyaset anlayışına sahip..
Karşısında, 12 Eylül darbe döneminde, genelkurmay karargahına çağrılmış yüksek yargı organları gibi saygılı bir şekilde oturan- komutanların kimliklerini nazara almaması da bu anlayışa dahil..
Yürütmenin başı, ana muhalefete bindirirken asık bir suratla reaksiyon göstermeden, donmuş bir fotoğraf karesi gibi durmanın, olası maliyetinden sakınmanın yolu hafifçe alkışlamaktan geçiyordu, komutanlar bunu yaptılar.
Ana muhalefet lideri de, üniformalarının kutsiyetine vurgu yaparak, protokol alkışlarını şiddetle eleştirdi..
Parti sözcüsünün, elinde kerameti kendinden menkul demokrasi mezurası ( ölçeni) ile, Kılıçdaroğlunun retoriğini eleştirmesinin bir kıymeti yok, haddini aşmakla suçladığı kişi ana muhalefet partisi lideri, farkında değil, Kılıçdaroğlu'na siyasi/demokratik ayar verirken kendi haddini aşıyor..
Burada olan, karargaha oluyor, sonuç olarak ; amiyane tabiri ile , "filler tepişirken arada ezilen çimenler", deyişini çağrıştırıyor..
Kimsenin, milletin gözbebeği ordu zirvelerini günlük siyasette hırpalatmaya hakkı yok..
Artık iyice kabak tadı veren vesayet safsataları ile, koskoca komutanları gardroba kaldırılmış üniformalar olarak göstermeye kimsenin hakkı yok..









Fazilet Vefalı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.