booked.net
 
 

 

Damat

 CHP yeni yönetimi .. "Acemiler mangası". - 13/02/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Chp "değişim" sloganı altında büyük promosyonlara girişti, seçim yolu ile genel başkanını tasfiye etti...
"Değişim" sihirli bir kelime gibi gözükür ama muhtevası derindir , herkes bu sularda yüzemez , yüzebilse bile istikametini belirleyemez..
Ne yazık ki, Türkiyenin bu kritik siyasi dalgalanmasında , Chp yeni yönetimi bırakın değişimin öncülüğünü yapmayı, patolojik hizipçilik üzerinden kürek çekmeye çalışıyor...
Normal şartlarda , Genel başkan olarak, Özgür Özel , yaşına göre önemli sayılabilecek bir zaman dilimini kapsayan siyasal tecrübeye sahip olmasına rağmen,
"acemi kaptan"görüntüleri veriyor..
Aday belirleme süreci, Manas Destanı( Dünyanın en uzun destanı) gibi uzattıkça uzatıldı , en hasbi Chp liler bile , "ne oluyor kazanmadıkları seçim sonuçlarını peşin olarak eşe dosta peşkeş çekme kavgası mı yapılıyor ??!!" endişesi içine düştü.
Açıklanan ve bir türlü açıklanamayan seçim mahallerine bakılınca şüpheler arttıyor..
Kılıçdaoğlu , Chp seçmenine en büyük hakareti, kerameti İslam konferansından mülhem' bir "ulema" mukallitini aday yaptığı zaman, yapılan itirazlara "tıpış tıpış oy verecekler" cevabı vererek yapmıştı..
Chp , Cumhuriyetin kurucu partisidir ve Cumhuriyetten sorumludur, dönemsel yönetimlerin bu gerçeği kavrayamamış olmaları, onların ferasetine işaret eder, Chp'nin misyonu ile alakası yoktur..
Bu kadar kritik bir süreçte , kendi seçmenini bile bu duruma düşürmek , bu siyaset tarzının geleceği üzerinde ciddi kuşkular doğuruyor..
Sonuç olarak; Devlet haline gelmiş ve özellikle İstanbul seçimi üzerinden gözünü karartmış bir siyasi zihniyetle mücadele Ekrem İmamoğlu'na kalmış gözüküyor..
Bir de, uyanık bekçiliklerine emanet edilmiş Cumhuriyetçilere..



Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.