booked.net
 
 

 

Damat

 Milli Güvenlik Kurulu"Sohbet" yeri değildir... - 27/06/2014





Derin Günebakan
E-Posta
Milli güvenlik Kurulu, Anayasada, Milli Savunma başlığı altında düzenlenmiş olup, temel görevi, Devletin milli güvenlik siyasetinin tayini, tespiti ve uygulanması olarak tarif edilmiştir.Son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı gündeminde olan konular, eşkiya ile adeta pazarlık haline gelmiş bulunan " çözüm süreci" ve Devlet içindeki illegal yapılanmalara yönelik adli ve idari işlemlerin görüşülmesi, olarak açıklandı..
Kurul ayrıca Diyarbakırlı annelerin çabalarının da takdirle karşılandığını zabıtlara geçirmiş..
İlk iki konudaki görüşmeler hükümet politikaları ile ilgili olup hükümetin sorumluluğundadır, ama, Diyarbakırlı annelerin durumu milli güvenlik siyaseti ile doğrudan ilgilidir.
Diyarbakırlı, anneler, çocuklarının, ki yaşlarının küçük olduğu söyleniyor, dağa kaçırıldığınıa dair feryatlarını bütün yüksek makamlara bildirdiler,
Terör örgütünün kaçırıldığına dair anne feryatları hakkında, Milli Güvenlik Kurulu sadece takdir belirtme ile yetiniyorsa, söz bitmiştir..
Sıradan vatandaş, üzülür takdir eder ama, rengarenk meyva suları ile doldurulmuş, koca koca masaların etrafına dizilen zevatın," Diyarbakırlı anneleri çok takdir ediyoruz" gibi lafların ötesinde yapacakları olmalıdır..
Musulda, rehin alınan vatandaşlar hakkında da, hükümet, ince iştir süreci, takip ediyoruz, diyor da, bu ince işler çoğalıp, bayağı yekun tutmaya başladı.bir adım ötesi, ortadoğuda yanağından makas alınan bir muhatap olma halidir..
Sohbet kıvamındaki görüşmelerin ötesinde bu toplantıların, milli güvenliğimize, Diyarbakırlı çocukları kaçırılan annelere, Musulda rehin alınan, bebelere bir yararı olmalıdır.. ,


Derin Günebakan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.