booked.net
 
 

 

Damat

 Komutanlar tasfiye edildi..r - 07/08/2014





Korhan Bulut
E-Posta
cumhurbaşkanlığı seçimlerinin telaşı içinde Yüksek Askeri Şüra kararları güme gitti., Ege ordu komutanının jandarma genel komutanlığına gelmesi haricinde kuvvet komutanlıklarında değişiklik olmadı, kara kuvvetleri komutanın derin yapının adamı olduğu dedikoduları şimdilik işlemedi..bu şüra'nın dikkate değer sonucu, Ergenekon , Balyoz casusluk gibi "paket sipariş" davalarda yargılanan yüksek rutbelilerin emekli edilmesi oldu..
Balyoz ve Ergenekonda yargılanan 12 general ve amiral, bekleme süreleri dolduğu gerekçesiyle emekliliğe sevkedilirken, Yargıtay tarafından beraat ettirilerek aklanan bir tümgeneral Yaş'ta, zorunlu olarak korgeneralliğe terfi ettirilmesine rağmen, kadrosuzluk nedeniyle emekli edildi..
Başbakan, söz konusu davalara karışanların emekli edildiğini açıklarken, takdir hakkını kullandığını ihsas ettirdi.. Darbe iddiaları ile servise konan davaların yargılamalarının hukuken ve de kanunen sakat hükümler ile sonuçlandırıldığı Anayasa Mahkemesi kararları ile sabit ve yargılamalar yenilendi.... Buna rağmen, bu rutbelere gelmiş komutanların tasfiye edilmeleri, hangi nedenle olursa olsun, hukuken tartışmalı bir tasarruf. Başbakan, derin yapının, "darbe yapıyorla"r yaygarasını destekledi, şimdi de kendisine yapılmaya çalışılan darbeleri millete şikayet ediyor. Arada olan, komutanlara oldu, sahte davalar ile tasfiye edildiler, davaların amacı mahkum ettirmekti, Anayasa Mahkemesi devreya girince, Yaş toplantısında, silah arkadaşlarıının da başbakan ile işbirliği sonucu adeta haysiyet/kariyer infazına uğradılar.(seçilmiş hükümete karşı sahte darbe suçlamasına muhatap olmak başlı başına bir haysiyet infazıdır) .Silivri yargılamaları bir gerçeği ortaya çıkardı, Genelkurmay'ın hukuka dayalı, kurumsal bir savunma geleneği oluşmamış durumda.Siyaset kurumu karşısında ya boş laflarla zart zurt ettiler, ya da biat ettiler, sonuçta, komutan seviyesine yükselmiş mensuplarının hak ve hukuklarını koruyamadılar.


Korhan Bulut


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.