booked.net
 
 

 

Damat

  Muhalefet'in hal-i pür melali....!! - 12/08/2014





Tennur Saygılı
E-Posta
muhalefete bakarsanız cumhurbaşkanlığı seçimileri hayat memat ve milli beka meselesiydi.. ortak adayla girdiler, toplam oylarını alamadılar.. Çatı adayı, tek başına bir adayın yapabileceğinden fazlasını yaptı ve bir ölçüde hamamın namusunu kurtardı..İki partinin teşkilatları biraz abansa, % 80 lerde bir katılımla ilk turda farklı sonuç çıkabilirdi..Bir kısmı gitmedi, bir kısmı adayına oy vermedi, zayıf, apolitik argümanlarla, basit gerekçelerle adaylarını yalnız bıraktılar.. Terör örgütünün de desteklediği aday bir kaç cilalı laf ile neredeyse barajı aşacak kadar oy aldı.. Etnik siyasetin adayının aldığı oy, herhangi başarıya karşılık olmayıp, çatı adayını yalnız bırakan partilerin başarısızlığını ortaya koyan bir sonuçtur.Başbakanın, siyasetçi olarak başarılı olduğu gerçeği karşısında, son dönemde yaşadıkları başarısızlıklar da değerlendirmeye alınmalıdır..
Cemaat denilen bir parelel yapıya devleti teslim ettikleri, devletin bu yapı tarafından adeta işgal edildiğine dair ikrarları, dış politikadaki çaresiz yalnızlık, sınırların kevgire dönmüş olması, yargı sisteminin, artık kimseye güven veremeyecek kadar bölünmüş olması, birbirlerini kovalayan emniyet güçleri, silahlı kuvvetlere reva görülen muamelenin hukuk rezaletleri boyutlarına varmış bulunması, dünya çapındaki yolsuzluk iddiaları, soruşturmalar,...
Bu kadar başarısızlık normalde bir siyasetçiyi, ringde, yediği yumruklardan kum torbasına dönmüş bir boksör haline getirir. çatı adayı iyi niyetle mücadelesini yaptı, belden aşağı vurmadı, başbakan, etnisite, mezhepçilik, doğum yeri v.s ne kadar bel altı vuruş varsa yaptı, sonuç ancak 51.7 oldu.. Bu sonuç, başbakanın başarısı kadar, muhalefetin başarısızlığını gösteriyor.. Her iki parti için de, takkeleri ortaya koyma zamanıdır.. Türk siyasetinde, sol kulvar boşalmış, merkez ve merkez sağ kendine özel bir mezhepçi siyasal yapı tarafından adeta işgal edilmiş,büyük ümitler beslenen milliyetçi sağ adeta iktidar partisine istepne haline gelmiş durumdadır..
Bu kadar başarısızlık, cılız, kongre çağrıları ile geçiştirilemez,siyasette mangalların yanması gerekir, barbekü zamanıdır..


Tennur Saygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.