booked.net
 
 

 

Damat

 Velilerin muvaffakati neden alınmadı.!!.. - 23/09/2014





Mahinur Sağlam
E-Posta
Milli Eğitim Bakanlığı,kendine bağlı okullarda, kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmiş ve 4'ncü maddesinin e fıkrasındakii, "başı açık" ibaresini kaldırarak, öğrencilerin başlarını örterek derslere katılmalarının önünü açmış.. Değişikliğin amacıının türban olduğu açık, baş örtüsü olarak, Anadolu geleneğinde yüzlerce örtü ( yaşmak, yemeni,maşlak, tandırbaş,hotoz, geleneksel, saçı açıkta bırakan baş örtüsü v.d) ve örtünme biçimi var, ama mevcut iktidar kendi meşrebinde türbandan başka örtüye itibar etmiyor.. hükümet, bu değişikliğin, demokratikleşme paketinin gereği olduğunu söylemekte.. Aynı paket gereği, türban, TBMM ve kamuya da girmişti, şimdilik sıra orta öğrenimde,..
Bu değişikliğin ayak sesleri, 25/07/2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan, aynı yönetmeliğin, 3.maddesi 2. fıkrasında yapılani değişiklikte duyulmuştu.. söz konusu değişiklikte,
"öğrenciler, okul, anfi ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz "hükmü ile, bugünkü değişikliğin alt yapısı hazırlanmıştı..
ama ,aynı maddeye bir de ilave yapılmış, "velilerin %50'den fazlasının muvaffakati alınarak, okul kıyafetlerinin belirlenebiileceği de hükme bağlanmıştı.. Madem, başı açık ibaresi kaldırılarak, kıyafet'in bir unsuru olan, baş örtüsü hakkında dolaylı bir düzenleme yapılacaktı, velilerin muvaffakatine neden gerek duyulmadı, herşeyi sandığa bağlayan hükümet , yönetmelikte olmasına rağmen, neden bu madde değişikliği ile ilgiii olarak, velilerin önüne sandığı koymadı..?? Madem, yeni bir kıyafete yol açıyorsunuz, velilere sormak gerekmezmiydi...??


Mahinur Sağlam


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.