booked.net
 
 

 

Damat

 "çuval" ayıbını ortadan kaldırma fırsatı.!! - 25/09/2014





Lami Kondakçı
E-Posta
Türk askerinin son dönemlerde yaşadığı zilletin başlangıcı, "başına geçirilen çuval" olayıdır.
4 temmuz 2003 tarihinde,Süleymaniyede, özel kuvvetlere mensup, 11 askerimiz,büroları basılarak Kerkük havalanına götürülmek üzere başlarına çuval geçirilip derdest edilmiş ve dünyaya teşhir edilmişlerdi.
Bürolarına yapılan baskın esnasında, askerler, genel kurmay karargahı ile temas etmiş ve direnmeyin talimatı alarak teslim olmuşlardı.
Dönemin Genel kurmay Başkanı Hilmi Özkök, T.C'nin askerlerini teslim eden en üst komutan olarak tarihe geçmiştir.
Askerlerimze, sözde müttefikimiz ABD'li askerler tarafından reva görülen bu operasyonu yürüten albay Mayville, bugün, İŞİD'e karşı yürütülen operasyona korgeneral olarak komuta etmektedir.
Rehine bahanesi sona erdikten sonra, Türkiye ,her türlü operasyonel destek vermek üzere ikna edilmiş görünmektedir...Yetkililer, askeri, lojistik v.d desteklerden bahsetmekte, adeta ucu açık bir işbirliğinin şartları hazırlanmaktadır..
2003 yılında, başına çuval geçirilen, 2008 yılından itibaren düzmece davalarla itibarına saldırılan silahlı kuvvetlere bugünkü yönetimin borcu vardır.. Şimdilerde kanlı bıçaklı oldukları, derin yapının, askere kurduğu kumpasa seyirci kalarak,dolaylı işbirliği yapan ve bugün yanıldıklarını söyleyenlerin önüne tarihi bir fırsat çıkmıştır..
Ya , askerimizi, çuvalcı komutanın emrine vermeyiz diyerek, askerinin itibarına sahip çıkacaklardır, ya da, çuval (asker) önemli değil, önemli olan, stratejik müttefikimdir, deyip devam edeceklerdir..
Birleşmiş Milletlerde,güvenlik konseyinin veto yetkisi olan 5 üyesine itiraz edip, dünyaya ayar veren yeni cumhurbaşkanı, ağırlığını koyup, çuvalcı generale de itiraz etmelidir.


Lami Kondakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.