booked.net
 
 

 

Damat

 CHP, Kılıçdaroğlu ve alevi açılımı.. - 24/11/2014





Eren Kamalı
E-Posta
Başbakan Tunceli ziyaretinde Cem evi ziyareti yaptı..üniversitedeki konuşmasında da inanç haritası üzerinde geniş bir tur attı .Daha önce, Hacı Bektaş'ta, destur almaya , ikrar vermeye geldim demişti.. Tunceli'de tekrar etti. ikrar'ı bir yeni toplumsal sözleşme anlamında kullandığını ifade etti.. Horasan Erenlerinden bahsetti, bir kısmı Toroslara geldi, bir kısmı Tunceliye geldi dedi, kendi köyünün adının Pirlerkondu olduğunu daha sonra değiştiğini, aynı kaynaktan beslendiklerini ileri sürdü..
Tek tipçi devletin, tek tip vatandaş yetiştirmeye çalıştığını, kendilerinin de aleviler gibi mağdurlar arasında olduğunu, ekledi..
Hak Muhammed Ali, baştacıdır, sofrasına oturdum lokmasını paylaştım, muhabbed sofrasıdır, (mealen), kimse tartışamaz dedi..
Seyit Rıza'nın yakınları ile görüştü, seyyitlerin, peygamber torunu olduklarına işaret ederek ayrıcalıklı bir yere koydu ve ince bir uyarı yaptı, İmamdan bağımsız alevilik olmaz, seyit Rıza hakkını helal etmez, dedi..
Dersim geleneği, Seyit geleneği, Horasan geleneğini ve Mezopotamya geleneğinin Anadolu geleneği ile bir bütün olduğunu ifade etti..
Tunceli ziyareti'nin müjdeleri olarak, eski kışla'nın Dersim müzesi olacağını, Üniversite'nin adının da Munzur olarak değiştirileceğini açıkladı..
Bürokrasideki ayrımcılığın giderilmesine çalışacakların söyleyerek zamana yaydı, ama cem evleri konusuna girmedi.. , ziyareti ve lokma paylaşmayı yeterli gördü..
Akp, arada bir alevi çalıştayları yapıyor.. henüz bir netice çıkmadı..Cem evlerine ibadethane statüsü verilmesi, Tunceli ziyaretinde bile, tabu olma halini koruyor..
Akp cenahı, CHP ne yapacak diye sorup duruyor, cevabı açık ve ortada, Dersimli kemal'i kendine genel başkan seçti.mezhebini sorgulamadı,becerebilirse başbakan yapacak, ..
Kendileri hala lokma yiyor !!.....


Eren Kamalı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.