booked.net
 
 

 

Damat

 Devlete diz çöktürmek..!! - 25/11/2014





Hayriye Çileci
E-Posta
Silahlı örgüt, müzakere sürecinde baş köşede muhatap alınınca, sözcüleri, T.C' Devleti'ni diz çöktürdük demeye başladılar.. Akp'ni destekleyen, entelijansiya da , 2002'den sonraki süreçte, devleti dize getirdiklerini, eski rejimi tasfiye ettiklerini, yeni Türkiye'yi kurduklarını söyleyip duruyorlar..
T.C devletini diz çöktürme kervanına yeni başbakan da katılmış görünüyor.. grup toplantısında," artık kimse devletin önünde diz çökmeyecek, diz çökecek olan devlettir" dedi ve bundan böyle, "amir olan millettir, memur olan devlettir" ahkamını kesti..
Bu açıdan bakılınca , T.C Devleti, silahlı eşkiyanın büktüğü, 12 yıldır devlet iktidarının tepesinde oturup, bütün nimetlerinden imanına kadar yararlananlar ve yancılarına göre de, diz çökmüş, neredeyse her vesileyle ( eşkiyadan, isyancıdan) aman dileyen, özür dileyen, bir melez yapı.. Milletin kabaca yüzde ellisi devleti böyle gören zihniyeti destekliyor, geri kalan yüzde ellinin de devlet ile böyle bir sorunu yok.Bu tabloda,Devlet, hangi milletin devleti, , hangi millet, hangi devletin milleti, iyice karışmış vaziyette.hangi yüzde elli millet amir, hangi devlet memur, o da belli değil.. . Herkes, kendi politik meşrebine göre, devleti bir yere koyuyor, toplumsal barışın önündeki temel sorun,, "çözüm ,açılım" adı altında ulu orta kurcalanan, iyice melezleşmiş, konulardan ziyade, "devlet"in ne olduğu konusunda ortaya çıkmış, bu ihtilafın varlığı gibi gözüküyor...


Hayriye Çileci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.