booked.net
 
 

 

Damat

 Askerlik hizmeti'ne 18 bin T.l değer biçmişler..!! - 02/12/2014





Latif Balcı..
E-Posta
Bedelli askerlik konusunda Genelkurmay'ın, biraz ayak sürer gibi yapsa da, sonunda direnemeyip ikna olduğu anlaşılıyor..
Grup toplantısında başbakan açıkladı, 18 bin T.l'nı bastıran askerlikten muaf olacak..
Sevk akşamları,, ana kuzuları, davul zurna eşliğimde "en büyük asker bizim asker" sloganları ile coşku içinde kıtalarına teslim olmak üzere yollara dökülüyorlar.. Parası olanlar da var içlerinde, ama askerlik yapmak, asker düşmanlığının zirve yapmış olmasına rağmen, geleneğimizde,hala, vatan borcu olarak kabul ediliyor..anneler, yavrularının ellerine kınalar yakarak, gururla gönderiyorlar, Rize'de geçenlerde, genetik boy kısalığı nedeniyle "asker "yollayamayan bir aile, fiziği askerlik yapmaya elverişli tek çocuğunun, askere gidip gelmesinden duydukları gururu davul zurnalarla kutladılar..
Trajikomik olan, Bedelli askerlik derneği adı altında bir derneğin kurulmuş olması.. derneğin amacı, askere gitmemenin "bedelli "bir yolunu bulmak herhalde..!!
Dernek ,ağızları kulaklarında, mutluluklarını beyan etti ..
.
iktidara,derin teşekkürlerini sundular, anlaşılan, dernek olarak yaptıkları kulis etkili olmuş..

Bedelden de yaş haddinden de memnunlar, daha küçük yaşlardakilerin de askerlik yapmamasının bir yolu bulunsun diyorlar..
Dernek, , askerliğin tamamen paralı bir hizmet haline getirilmesini amaçlıyor..
Bir de platform varmış, aynı konu ile iştigal eden..
Taksit talepleri de var..
Doğrusu, seçim dönemlerinde, bu gibi kandırmacalar ile oyalanmak yerine, askerlik hizmetini, açık gönüllülük esasına bırakmak, üç beş kuruşa tamah etmek devlete yakışmıyor.. , istemeyen yapmaz,isteyen askerlik hizmetini yapar, bitiminde de yakalarında ay yıldızlı bir rozet ile terhis olurlar. Ordunun asker ihtiyacını karşılıyacak, ay yıldıza meraklı gönüllü gençler,hala, yeterli sayıda var...


Latif Balcı..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.