booked.net
 
 

 

Damat

 Mavi Marmara'da ölenlerin davası "divana" mı kaldı.!!. - 12/12/2014





Yeşim Sergen
E-Posta
Mavi Marmara gemisi ile Gazze ambargosunu yarıp, Filistinli kardeşlere yardım malzemesi götürmek üzere yola çıkanlar uluslararası sularda, İsrailli askerler tarafından durduruldular ve 10 vatandaşımız katledildi..
Mavi Marmara seferini düzenleyen dernek, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına İsraili şikayet edip, tahkikat açılmasını sağlamış..
Mavi Marmara gemisi, tabiyeti bakımından, Komor adalar devletnin sicilinde kayıtlı gözüküyor.. Dava açma yetkisi bu devletten, geziyi düzenleyen dernek yetkililerine devredilmiş ve tamamen derneğin imkanları ile şikayet gerçekleştirilmiş.. Devlet yetkilileri bu tahkikat sürecinde, derneği desteklememişler(dernek yetkililerinin açıklamaları bu yönde), sonuçta, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı, İsrail'in suç işlediğini tespit etmiş fakat,kurbanların sayısı bakımından, tahkikatın devam ettirilmesinin yetkisi dışında olduğu kararına varmış.. Dernek, bu başvurusu ile önemli bir başarı elde etmiş fakat anlaşılan davasında yalnız bırakılmış, ..
Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı nedeniyle, İsral Genelkurmay Başkanı ve diğer, Mavi Marmara Katliamına karışanlar yetkililer hakkında,İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, mahkeme, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartmış, kararın uygulanması için, Adalet Bakanlığının kanalı ile, Dışişleri Bakanlığının, İnterpol'e yakalama emrini iletmesi gerekiyor..Bu yazı hala gönderilmemiş, üzerinden altı ay geçmiş bulunuyor, Dışişlerinin savsakladığı iddia ediliyor.. Bu gibi narin konularda, yukardan talimat almadan, iş yapacak makam kalmadığı biliniyor, anlaşılan, İsrail rahatsız edilmek istenmiyor.. Kararı veren hakim de, paralelci yaftası ile sürülmüş..
One minut çekeriz,, ambargoyu deleriz, İsraile Mavi Marmara'nın hesabını sorarız, "efelenmeleri" arasında, "cenazeler"in hakkı hukuku, Pir sultan Abdal'ın dediği gibi divana mı kaldı..

Yorulan yorulsun ben yorulmazam
Derviş makamından ben ayrılmazam
dünya kadısından ben sorulmazam
Kalsın benim davam divana kalsın


Yeşim Sergen


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.