booked.net
 
 

 

Damat

 Soruşturma Komisyonunda Köşekapmaca Oyunu.. - 10/01/2015





Abdülhak Doğru
E-Posta
Meclis soruşturma Komisyonu'nun muhalefete mensup üyeleri rapor hakkında yazdıkları muhalefet şerhinde, çoğunluk raporunu(akp'li vekillerin yazdığı ) görmediklerini .. daha sonra ek rapor yazacaklarını belirtmişler..
dört bakan ve İranlı iş adamının "al ver" iddiaları ayyuka çıkınca kerhen de olsa kurulan komisyon maceralı bir çalışma dönemi geçirdi.. Nedense, iktidar tarafı kendine güvenen bir tavır sergileyemedi,hatta, muhalefetin önergeleri görüşülürken, meclis Tv'nin yayında olmadığı bir gün seçildi v.s..
Soruşturma savcısı delillerin kanuna uygun toplanmadığından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.. bu karara hukuk aleminin önemli uzmanları itiraz ediyorlar.. En son Sami Selçuk,, yargıtay Onursal Başkanı da olan bir bilim adamı olarak, delillerin takdirinin yasalara bağlı olarak yargıcın tekelinde olduğunu ifade etti..savcılık makamının re'sen delil takdir edemiyeceğine işaret etti ve iktidar yanlılarının iddia ettikleri gibi, tanıklıktan çekinme hakkı olanlar hakkındaki tapeler konusunda da farklı görüş beyan etti, dinlenenler de suç fiilinin şüphelisi konumunda olurlarsa, tapelerin delil olarak kabulü ve yok edilmemesi zorunluluğundan bahsetti., Delillerin, kanuna aykırı olarak yok edilmesi de ceza Kanununa göre suç teşkil ediyor.. Kanuna aykırı dahi olsa, dinlemeler sonucu , kamu yararına ilişkin ve kamu denetimini ilgilendiren bir delil ortaya çıkıyorsa bu hususların kamuoyunca bilinmesi engellenemez.... AİHM'ne göre, yasadışı işlerin kamuoyunca bilinmesinde kamu yararı vardır. o halde,kamuoyunun denetimini gerektiren bir suç iddiası nasıl soruşturulacaktır.. .. Kaldı ki, dinlemelerin hakim kararı ile yapıldığı iddia ediliyor..Sonuç olarak, bu kadar tartışmalı konuların, soruşturma komisyonunda dörtbaşı mamur bir incelemeden geçirilip, kamuoyunun tatmini gerekiyordu.Bu yapılmadı, Koskaca TBMM'den, bu kadar kafa karıştırıcı iddialar karşısında çok tartışmalı ve adeta iktidar ve muhalefet arasında, Tekirdağ karpuzunu böler gibi ,bölünmüş bir rapor çıktı.Hdp 'nin üyesini çekmesi de sorumluluktan kaçmadır ve yanlıştır.. bu kadar büyük yolsuzluk iddialarını genel kurulda parmak hesabına bırakmak doğru olmadı..Tekirdağ karpuzu çok lezzetlidir de, bu rapor içi geçmiş karpuz gibi..!!


Abdülhak Doğru


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.