booked.net
 
 

 

Damat

 Charlie Hebdo baskını ve "Atlar terli",yemezler..!! - 14/01/2015





Abdülvahap Demci
E-Posta
"Atlar terli "deyimi Osmanlıdan bu yana inandırıcı olmayan durumlara ilişkin olarak kullanılıyor.. Bugünkü argoda karşılığı "yemezler"..
kazanılmış bir seferden dönerken umdukları bahşişi alamıyan yeniçeriler, hoşnutsuzluklarını bellrtmek için atlarını durdurmuşlar ve nedenini soranlara da "atlar terli" cevabını vermişler..
Paris'in banliyösünde, hedefte olan ve sıkı korunduğu bilinen bir dergiyi basıp 12 kişiyi öldürme eylemi de, "terli atlar" ı hatırlatıyor..
pazar günü yapılan yürüyüşte kol kola girmiş dünya muktedirleri, etrafa gülücükler dağıtarak, saldırıyı "şiddetle" protesto ettiler..!!
Fransa, ilk tedbir olarak binlerce askeri sokağa saldı..Zamanında, hamilik yaptığı, ırkçı terör ile mücadelede Türk askerinin bölgede olmasını çok eleştirirlerdi.. İnsan hakları bahanesiyle,Türkiyede ırkçı terörün palazlanmasına himmetleri çoktur.. Şimdilerde, iki kardeşin, bıldırcın avlayan avcıların rahatlığında, iyaptıkları katliamdan "ürkmüş" gibi yapıyorlar., bir sürü tedbirin de yolda olduğu anlaşılıyor..Haberleşme özgürlüğünü de "askıya alma "sayılabilecek önlemlerden bahsediliyor.. İngiltere daha sert tedbirleri, iMessage, Snap Chat ve whatsupp'ın yasaklanması v.s gibi ,gündeme getiriyor..
Hdp eş başkanı, halkı isyana çağırıyor, 50 kişi öldürülüyor, kimsenin gıkı çıkmıyor...yürüyen, eden, zaten yok..
Hollandalı gazeteci kadın, Diyarbakırı mesken tutmuş, "teröristler sakın silah bırakmasın" diye twitt atıyor, şiddeti kutsuyor, ifade özgürlüğü içinde sayılıyor, neredeyse, kendisinden özür dileniyor....çoluk çocuğun eğlencelik mesajlarına filitre takımaya hazırlanıyorlar,, güvenlik tedbiri diyorlar..
Hepsi,hepsi dört silahlı, Fransayı karıştırdı, Avrupayı alarm'a geçirdi, ABD, zaten alarmda,.. Burada şehrin ortasında askerin kafasına sıkıyorlar, "aman çözüm sürecindeyiz,incitmeyelim" deniyor..
Yeni görüntülerde, iki terörist,eylemden hemen sonra, kaçacakları yerde, polis arabası üzerine silahlarıyla saldırıyorlar, polis arabası geri geri kaçıyor..!!
Sonuç olarak;
"Atlar terli".. yemezler..


Abdülvahap Demci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.