booked.net
 
 

 

Damat

 Sakal mağdurlarına iade-i itibar, ,kumpas mağdurlarına da iade-i itibar.. - 31/03/2015





Mücella Çiçekçi
E-Posta
Sakallı vatandaşların ordu evlerine girişi konusunda uygulanan yasaklama kaldırılmış, doğru yapılmış.. Diğer kılık kıyafet(başörtüsü, türban) yasaklamalarına da hoşgörülü bir uygulama yaklaşımı olduğu biliniyor........Milletin malı olan yerlere girişte, yapay yasaklamaların bir manası yok.. cihet-i askeriye bu uygulamaları kendi içinde aldığı kararlarla zamanla kaldırıp, yumuşak bir geçiş yapabilirdi, yapmadı, sonunda yapmak zorunda kaldı.. İktidarın zihniyeti ile genelkurmayın zihniyeti örtüşünce yasaklamalar otomatik bir biçimde kaldırılıyor..
Bu dönemde, "kumpas davaları "sonucu ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetlerinin giderilmesi zorunluluğu var..
Genelkurmay hukuka olan saygısından olsa gerek, davaların mahiyetini araştırmadan, kesin sonuçlarını beklemeden, yargılanan personelinin ilişiklerini kesti veya onlaru ayrılmaya zorladı.... Hukuka saygı ,işin şakası, en temel hukuk kuralını bie göz önüne almadı,masumiyet karinesini, kendi içinden yetişmiş evlatları için gözetmedi..
İlişiği kesilmiş personelin haklarının ve de itibarlarının iadesi artık hukuki bir zorunluluk olarak ortadadır.
Chp'nin kumpas mağdurlarının hukuksal haklarının iadesi,( iade-i itibar) hakkındaki kanun teklifii,aylardır TBMM beklemektedir. yürütme ve yürürlük maddeleri hariç, toplam 12 maddelik bu teklifin, TBMM tatile girmeden ele alınması, hem bir adli hatanın giderilmesine hem de yıllardır süren mağduriyetlerin ortadan kalkmasına imkan verecektir. çuval boyutunda, torbalar dolusu kanun maddelerini kavga gürültü geçiren iktidar gurubunun da bu teklife destek vermesi gerekmektedir.. "Kumpas" itirafı yapmış bir iktidar erkinin, muhalefetten daha büyük sorumluluğu bulunmaktadır..


Mücella Çiçekçi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.