booked.net
 
 

 

Damat

 Rektörlük ve siyaset.... - 10/04/2015





Hadi Çölgeçen
E-Posta
İktidar partisinden aday olmak için 8 rektör başvurmuş, 6 rektör listelere konmamış, 2 rektör, seçilebilir yerlerden aday gösterilmiş....
Kamusal ve demokratik hakları olanı olan seçilme haklarını kullanmışlar, hizmete siyaset yoluyla devam kararı almışlar, tercihlerini iktidar partisinden yana yapmışlar.. muhtemelen, hepsi, mevcut iktidar tarafından tercih edilerek atanmışlar..Bizi rektör olarak atayan( tercih eden) iktidar, "milletvekili adayı olarak da atar" diye düşünmüş olabilirler..iktidar partisinde, Ön seçim yapılmadığı ve istişare, teşkilatlarda eğilim yoklaması, stk'lara danışma v.s gibi, melez usullerle aday tesbiti yapıldığı için, aday ataması merkezden yapılıyor..sonuç olarak 6 rektör(eski) aday olarak değerlendirilmemişler.. Rektörlük ve milletvekilliği arasında çok örnekli bir geçişkenlik yok..
Bilimsel kariyerlerini tamamlamış ve akademik yönetimde en üst seviyede sorumluluk taşımaya layık görülmüş kişilerin adaylıklarını kabul edip daha sonra da listede yer vermemek ciddi bir etik sorununa işaret eder..
Eğitim ve öğretim'in etik olarak, bilgi, ahlak ve bilgelik sürecinde yol alması gerekir...
Eğitim ve siyaset üzerine kafa yormuş bir filozof olan Erasmus,gerçek asalet'in eğitim ve öğrenimden geçtiğini ileri sürer ve siyaseti de ahlaki bir katagori olarak nitelendirir..
Binlerce öğrencilerii ile birlikte Üniversitelerin sorumluluğunu taşıyan rektörlerin, sıradan aday adaylığı işlemine tabi tutulup, liste dışı bırakılmalarıın, kaba siyaset içinde dahi izahı zordur ve mevcut tabloda iki tarafın da ortak özensizliği bulunmaktadır.


Hadi Çölgeçen


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.