booked.net
 
 

 

Damat

 Vatikan ve çocukların cinsel istismarı.... - 13/04/2015





Süheyla Meydancı
E-Posta
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesinin, Vatikan politikalarının, çocukların cinsel istismarına yol açan prensipleri, sistematik olarak desteklediği bulgularını içeren, raporları bulunuyor....
Papazlarıa yönelik cinsel taciz iddialarına karşılık olarak , 150 milyon dolarlık bütçe ayrıldığı, ve bugüne kadar , çocuk kurbanlara ve yakınlarına 50 milyon dolar tazminat ödendiği biliniyor..(Sigorta şirketlerinin tespitleri doğrultusunda..)
Bağımsız komisyonlarca yapılan araştırmalar sonucu,, 1945- 2010 tarihleri arasında, aralarında, Almanya, Belçika, Avusturalya, Kanada, ABD gibi devletlerin de bulunduğu bölgelerde, çocukların cinsel olarak istismar edildiğine dair raporlar, arşivlerde...
Vatikan, gerek, şaibeli finansal ilişkileri ve gerekse de, çocukların cinsel istismarı bakımından tartışılan ve güvenilmez bir sicile sahip..
Devlet olarak yönetilen bir ruhani topluluğun etik ve dini akideler bakımından tartışmalı icraatlarına rağmen , uluslararası hukuk bakımından geçerliliği olmayan suçlamalar ile Türkiye'yi, soykırım ile itham etmesi, ciddiyetten uzak, tuhaf bir ironiyi ortaya koyuyor..


Süheyla Meydancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.