booked.net
 
 

 

Damat

 Sarraf yine şampiyon.. - 22/06/2015





Türabi Çakır
E-Posta
Cari açığın %15'ni kapattım diyen İranlı İşadamı, bu sefer de ihracatçılar Meclisince (TİM), mücevher sektöründe en başarılı ihracatçı seçilmiş ve ödülünü, devlet ricalinin de bulunduğu bir törende almış. Hükümet kuyumculuk ve mücevher sektöründe, Ötv ve kdv gibi vergiler bakımından lehe düzenlemeler yaptı. Sektör yeterli bulmadı, temel ihtiyaç maddelerindeki vergilere rağmen mücevherat ile ilgili düzenlemeler tepkilere neden oldu.. Reza Sarraf'ın, zorluklara rağmen mücevher ihracatında da başarılı olduğu anlaşılıyor. İran ile, yapılan tartışmalı , altın- emtia trampasında , bakanlara , yakınlarına, yüksek miktarda rüşvet verildiği iddiaları nedeniyle, takibata uğradı,paralarına, malvarlığına el kondu, sonradan faizleri ile beraber geri aldı, bu işlemleri yapan, polisler, savcılar, hakimler suçlandılar mahkum oldular.İranlı iş adamanının, İrandaki iş ortağı , aynı suçlamalar ile yargılanıyor.
Cari açığın %15'ni kapattım iddiasına, "Tüik'ten Merkez Bankasına gönderilen verilerde, ''kişi ve firmalar ile ilgili bilgi bulunmamaktadır" cevabı verildi.Türkiye'nin temel sorunlarından birini olan cari açığı, tek başına azaltma iddiası, yapılan ticaretin hacmi hakkında bir ipucu veriyor.
İş adamı, dün bakanlar seviyesinde el üstünde tutuluyordu, bugünlerde de itibarı yüksek, haberdeki resme göre,ödülü de, neredeyse, bir bakanlar konsorsiyumu ile takdim edilmiş . ( Başbakan Yrd., bakanlar ve diğerleri) Ağır suçlanmalar ile, 17 aralık'ta , büyük bir siyasi kirizin baş rolünde gözüktüğü ve amiyane tabiriyle, o dönemdeki, 4 bakan'ın "başını yediği" için,, ödül veren kurum, ödül'ün niteliği ve protokol ile ilgili açıklama yapmak zorunluluğu hissetmiş. İrandan gelip, kısa zamanda, tek başına, dış ticaret dengemizi, bu kadar pozitif ölçeklerde etkileyen genç bir iş adamı olarak övgüyü ve aldığı ödülü hak ediyor! ihracatımız ile ilgili olumlu çabalarını destekleyen ve, ödül takdiminde hassasiyet gösteren devlet ricalini de da ayrıca kutlamak gerekiyor.


Türabi Çakır


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.