booked.net
 
 

 

Damat

 KOALİSYON HÜKÜMETİ - 09/08/2015





Adaletli Yargıç
E-Posta
AH (Ahmet Hakan) Barometresine göre siyasi atmosfer basıncı arttı, düştü ortada kaldı falan, filan. Arada Barometre mucidi olsun diğer tv yorumcuları ve köşe yazarları yorumlar yaptılar falan, filan. Ancak bizim gibi ortak aklı kolay bulamayan ülkeler, dışarıdan alınan akıl veya emir düzeyinde tavsiyelerle iş görürler.''Bu koalisyon kurulacak yada kurulacak.'' veya ''Bu koalisyon kuruldu kurulacak.'' tadında sözler söylemek mümkün olsa da , diyeceğim odur ki;
Bu koalisyon (AKP-CHP) arasında kurulmak zorundadır ve kurulmaktadır.
1-AKP ülkede yeteri kadar tek başına iktidar eylemiştir.

2-Yakın ülke geleceği ekonomik ve sosyal açıdan pek parlak görünmemektedir.

3-Ülke AKP nin elinde veya AKP-CHP koalisyonunun elinde patlayabileceği gibi yakın geleceği az hasarla atlatabilecektir. Böyle bir koalisyonda CHP nin kendini gösterme ve idari tarzındaki olumlulukları halka kabul ettirme şansı oldukça yüksektir.Tabi AKP nin de böyle bir oluşumun önünü açması dolayısıyla halkımız açısından olumlu değerlendirilmesi de çok mümkün görülmektedir.

4-Türkiye için makul yol AKP-CHP iktidarını denemektir. Bu denemenin en az 2 yıl sürebileceğide göz ardı edilmemelidir. Çünkü iç,dış akıllar böyle öngörmekteler.

5-Bu koalisyonda Bakanlıkları paylaşmak suretiyle rantı dağıtmak gibi cinliklere yer olmamalıdır. Bunlar önceleri denendi ve sonu nereye geldi hepimizin malumudur.

6-Makul bir şekilde Bakanlıklar paylaşılmalı hatta ''ütopik gelse bile söyleyeceğim'' bakan yardımcılıkları diğer partiye verilmek suretiyle paylaşılarak, geçirgenlik ve idari bütünlük sağlanmalıdır. :) :) :)
Gülmeyin, kendine güvenen kişilikler ve kurumlar bunları yapabilirler, yapmalıdırlar. Bu sayede belki karşıdakine de güvenilebileceği öğrenilebilir.

7-En erken 2 yıl kadar sonra bir seçim yapılacağı üzerinde anlaşılabilir ve bu durum parlamentonun yeni yüzlerini de çok rahatlatır.

8-Adalet Bakanlığını ele alalım , Bakan AKP li ,Bakan Yardımcısı CHP li, veya tam tersi, Şikayetimiz ne?
sistemdeki paralel yapı veya tarafgir adalet sağlayıcılar , yani yok HSYK yok yargıtay, yok Danıştay, yüksek yargı, Anayasa falan, filan. Bu durumda sistemin içerisindeki yanlışları ve art niyetli kişileri düzeltmek koalisyon ortaklarının ortak aklıyla daha rahat ve kolay olmaz mı? Bu sayede Anayasa, adalet sorunları, sosyal sorunlar ve belediyesel sorunlar (AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI) çerçevesinde çözümlenebilir. ihale kanunlarından imar kanunlarına kadar herşey evrensel normlar çerçevesine oturtulabilir.

9-Partilerin kırmızı çizgilerini baki tutarak ötelemeleri koalisyonların gerçekleşmesine olanak sağlar. Bu kırmızı çizgiler asgarileştirilmeli ve baypas edilebilecek hale getirilmelidir. Bu durum Sayın Cumhurbaşkanını da rahatlatacak ve köstek olmasını engelleyecektir.

10-Hesap sormalar buz dolabına kaldırılmalıdır. Zamanı gelirse buzluktan çıkarılıp gereği yapılır zaten.

Keşke %10-17 bandında olan partilerde bu duruma katkı verebilseler. Onların sorunu galiba kendilerini ötekileştirmekte.

AH (Ahmet Hakan) Barometresinde koalisyon basıncı artıyor. Ancak başından beri bu iş olmazsa olmaz görünüyordu, sadece peşrev uzun sürüyor.

Koalisyon Hükümeti kurulması olasılığı kanımca %99.9 dur. Çünkü, kurma ihtimalini gözardı ederek seçime gidecek partinin kaybı bu konjonktürde daha fazla olabilecektir. Sayın Cumhurbaşkanı bile bu durumdan rahatsız olabilir.

Ben, koalisyon barometresinin makul bir ortam basıncında takılacağını aşırı nem sonunda yağmur veya kuru hava ve çöl sıcaklarıyla karşı karşıya kalacağımızı zinhar düşünmüyorum.
Yanılabilir miyim?
Evet yanılabilirim.
Zaten yanılırsam sadece ülkemiz ve doğumuzda kalan ülkelerde yanılırım. Batı ikliminde yanılmam zor. Umarım yanılmıyorumdur.


Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.