booked.net
 
 

 

Damat

 ''Aldanmışız, gerçekten safmışız.'' - 22/08/2015





Ercan Erdem
E-Posta
Paralel devlet meseleleri ortaya çıktığında, iktidarın söylemi ''Aldanmışız, gerçekten safmışız.'' şeklindeydi. Çözüm süreci başlatıldığı zamanki ''Öfkemizi yenmeliyiz'' sloganlarından bugünkü, sürecin buzdolabına kaldırılmasına gelindiğinde ve bu çözüm sürecinin sadece PKK lehine evrildiği ortay çıktığında yine aldanmışlık ve saflık nidaları ortaya atılmakta.
Yıllardır Pennsylvania'dan paralel'e, Oslo'dan Buzdolabına ortaya konan bu sözüm ona aldanmışlık ve saflık açıklamalarının cumhurun %40'ı nın büyük bir çoğunluğu tarafından sahici bir saflıkla destek gördüğünü ancak uyananların saf değiştirdiğini son seçimde gözlemledik. Soru şudur; Cumhur'un iktidara oy veren %40'ı ne zaman kendisini saf ve iktidar tarafından aldatılmış hissedecek? Bu sorunun cevabını belki gelecek seçimde alacağız. Seçimin matematik sonucunun dışında Cumhur'un ne kadar sahici saf veya ne kadar iktidar kıvamında kurnaz saf olduğu da ölçümlenebilecektir.
İktidarın son seçimlerdeki %40-41 olan oyunun artması veya düşmesi eşit derecede olasıdır. Çünkü eğer olursa yeni seçim, iktidar ve destekleyenleri tarafından kandırılmaya teşne bazı saf muhtarlar ve Beştepe deki %40 lık temsiliyet saflarıyla şekillenen sofralarında dizayn edilen, denenen ve yağlanan propaganda teknikleriyle ve yalanların doğrulaştırılmış uyutmalarıyla yoğrulmuş bir sürece bağlı olacaktır.
Umulur ki; Cumhur ders verilmesi gerekenlere dersini verir.
Ziya Paşa ile bitireyim gari,
"nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.'' yani (Nasihat ile uslanmayanı tekdir etmeli -azarlamalı- , tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir -dayaktır-)



Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.