booked.net
 
 

 

Damat

 Atatürk'ü Anayasa'dan çıkarmak.. - 15/06/2016





Nurcan Derya
E-Posta
Yeni Anayasa muhtevası şekillenmeye başladı. Mesele, yeni Anayasa'dan ziyade, Atatürk'ün gölgesinin silindiği, elverişli bir metin hazırlamak gibi gözüküyor.., anlatıldığı kadarıyla,kısa, ideolojisiz, Atatürk'e atıf maddeleri tırpanlanmış, sadece kurucu olarak adının geçtiği,Cumhurbaşkanı konumu bakımımından Türkiye'yer özgün bir model tasarlanmaya çalışılıyor..
Atatürk ideolojisi ile neyin kasdedildiği anlaşılmamakla beraber, ideoloji tırpanlaması adı altında, meşrebe uygun, "laiklik" perspektifi olmayan bir anayasa gündemde..
Atatürk'ün adının sadece kurucu olarak zikredilmesi de aynı takiyye çabasının kamuflaj malzemesi gibi duruyor..
"Kendin pişir kendin ye.." usulü ile tabldot olarak servise hazırlanan, yeni Anayasa menüsünde, Atatürk'e herhangi bir atf'ın bulunmaması, etkili ve yetkili eşhasın tabiatına ve de bugünün siyasetinin ruhuna uygun..
Kurucu olarak da herhangi bir zahmete girilmesine gerek yok, kurucuları, sipariş üzerine Anayasa yazanlar değil, tarih yazar.. Atatürk adı, bugüne kadar çeşitli çevrelerce, yeterince siyaset malzemesi yapıldı, karşıtlarının, yeterince cesaret gösterip,işi tadında bırakmalarında fayda var.. ..


Nurcan Derya


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.